Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Ucrainei îndeamnă populația 'să-şi branşeze creierul' și să se vaccineze

Rador
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a îndemnat vineri concetăţenii să dea dovadă de înţelepciune şi să se vaccineze anti-COVID-19 pentru a stăvili actualul val masiv de infectări, relatează AFP.

''Le cer tuturor să debranşeze reţelele de socializare şi să-şi branşeze creierul. Trebuie să ne vaccinăm'', a spus preşedintele ucrainean, făcând referire la informaţiile false despre pandemie care circulă pe internet.

''Este singura soluţie'' în condiţiile în care ''numărul bolnavilor şi al morţilor creşte în fiecare zi'', a insistat el, în timpul unei vizite în oraşul Odessa.

Numai un sfert din populaţia Ucrainei este vaccinată anti-COVID-19. Totuşi, vaccinarea a prins viteză recent, după ce autorităţile au introdus restricţii care au stimulat interesul pentru imunizare.

Aproape 1,7 milioane de ucraineni s-au vaccinat cu prima doză în ultima săptămână, faţă de 1,2 milioane în săptămâna anterioară. ''Acest ritm nu este rău, dar numărul bolnavilor totuşi creşte, iată de ce trebuie să accelerăm mai mult vaccinarea'', a subliniat Zelenski.

Ucraina, ţară cu peste 40 de milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele 24 de ore un nou record de infectări, cu 26.870 noi cazuri de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.