Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Ucrainei se teme să nu piardă sprijinul bipartizan al SUA (CNN)

Mediafax
Mike Pence Zelenski

Preşedintele Ucrainei se teme să nu piardă sprijinul bipartizan al SUA (CNN)

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că se teme să nu piardă sprijinul bipartizan din partea Statelor Unite, în urma a ceea ce el a numit "mesaje periculoase venite din partea unor republicani". "Mike Pence ne-a vizitat și susține Ucraina, relatează Rador.

În primul rând, ca american, și apoi ca republican", a declarat Volodimir Zelenski într-o conferință de presă cu presa spaniolă, sâmbătă, la Kiev.

"Avem sprijin bipartizan. Cu toate acestea, există mesaje diferite în cercurile lor în ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina.

Există mesaje venite din partea unor republicani, uneori mesaje periculoase, că ar putea exista mai puțin sprijin". Preşedintele Zelenski a mai spus că, indiferent cine va câștiga următoarele alegeri prezidențiale din SUA, menținerea sprijinului bipartizan este "cel mai important lucru pentru Ucraina".

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Volodimir Zelenski a fost întrebat dacă se teme pentru propria viață, la care a răspuns că el crede că "este mai periculos pentru [Vladimir] Putin" din cauza numărului tot mai mare de adversari internaționali ai președintelui rus.

Subiectul dacă SUA ar trebui să continue sau nu să ajute Ucraina împotriva invaziei Rusiei a creat o ruptură în cadrul Partidului Republican.

Candidații prezidențiali republicani sunt împărțiți în două tabere: "izolaționiștii", în special fostul președinte Donald Trump și guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, care consideră că SUA sunt prea implicate în sprijinirea eforturilor Ucrainei de a respinge invazia rusă; și "șoimii", inclusiv mai mulți foști oficiali ai administrației Trump, care pledează pentru o poziție și mai agresivă față de Rusia. Ambele tabere avertizează că dacă nu se ține cont de pozițiile lor ar putea urma un război mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.