Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Ucrainei a propus organizarea în această iarnă a unui summit global pentru pace

Profimedia
zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a propus duminică organizarea în această iarnă a unui summit global pentru pace, apel lansat într-un mesaj video care Kievul spera să fie difuzat înainte de finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, deși părea puțin probabil ca FIFA să permită acest demers.

CNN a transmis vineri că Zelenski a cerut forului de conducere a FIFA să-l lase să transmită un mesaj de pace înainte de finală. "Am oferit lumii Formula Păcii. Absolut corect. Am oferit-o pentru că nu există campioni în război, nu poate fi nici remiză", a declarat Zelenski într-un mesaj video difuzat de cabinetul său.

Rusia a invadat Ucraina în februarie, în ceea ce numește "operațiune militară specială". Conflictul a ucis mii de civili și a strămutat milioane de persoane din casele lor distruse, informează Reuters, citată de Rador.

"Anunț inițiativa de a organiza, în această iarnă, un Summit Global al Formulei Păcii. Summit-ul pentru a uni toate națiunile lumii în jurul cauzei păcii globale. Tribunele stadioanelor se golesc după meci, iar după război orașele rămân goale", a declarat liderul ucrainean.

Zelenski dorea să transmită mesajul prin intermediul unei transmisiuni video înainte de finala dintre Argentina și Franța, pe stadionul Lusail din Doha, cu o audiență globală estimată la sute de milioane, a informat CNN.

FIFA nu a răspuns solicitărilor repetate de comentarii, dar părea puțin probabil să îi ofere lui Zelenski o platformă, având în vedere poziția organismului cu privire la mesaje politice la Cupa Mondială.

Consilierul prezidențial ucrainean, Mhailo Podoliak, a anunțat pe Twitter că FIFA "demonstrează o lipsă de înțelegere a dezastrului în care Federația Rusă trage lumea prin declanșarea unui război în Ucraina".

Rusia a lansat vineri peste 70 de rachete asupra Ucrainei într-unul dintre cele mai grele bombardamente de la începutul războiului, provocând pene de curent în al doilea oraș ca mărime și forţând întreruperi de urgenţă la nivel naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.