Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Ucrainei susţine legea care incriminează îmbogăţirea ilicită

DW
Volodimir Zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a introdus în parlament (Rada Supremă) un proiect de lege care incriminează îmbogăţirea ilicită în rândul înalţilor oficiali, o condiţie pentru primirea de sprijin financiar din partea Fondului Monetar Internaţional (FMI), potrivit site-ului legislativului de la Kiev, citat miercuri de Reuters.

Ucraina adoptase o lege similară în 2015, deschizând calea pentru împrumuturile din partea FMI, dar Curtea Constituţională a anulat proiectul de lege în luna februarie pe motiv că acesta încălca prezumţia de nevinovăţie.

De fapt, preşedintele ucrainean a trimis Radei Supreme acest proiect de lege privind confiscarea civilă a bunurilor obţinute prin corupţie şi reintroducerea răspunderii penale pentru îmbogăţirea ilicită în data de 3 iunie, conform paginii web a preşedinţiei ucrainene.

Proiectul de lege, elaborat împreună cu experţi ucraineni şi străini, introduce un nou mecanism de confiscare a activelor ilegale ale funcţionarilor - printr-o hotărâre judecătorească în ordinea civilă fără condamnare - şi, de asemenea, reintroduce pedeapsa penală împotriva funcţionarilor pentru îmbogăţire ilicită - un articol din Codul penal, care, în februarie 2019, fusese declarat neconstituţional.

Volodimir Zelenski i-a trimis o scrisoare miercuri preşedintelui Radei Supreme, Andrii Parubii, în care i-a solicitat convocarea actualului parlament într-o sesiune extraordinară la 18 iulie pentru votarea mai multor legi, între care şi proiectul amintit. Alegeri legislative anticipate sunt preconizate să aibă loc duminică în Ucraina

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.