Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele UDMR, alături de penalii din partid. Ce spune despre deputatul 'fugit' la Budapesta

Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a vorit în cadrul unui interviu acordat B1 TV despre probleme penale ale unor colegi de partid. În contextul în care a fost deja sancţionat de CSM pentru declaraţii care au afectat independenţa justiţiei, liderul UDMR susţine că formaţiunea nu face scut în jurul celor certaţi cu legea, însă le şi ia apărarea deputaţilor Laszlo Borbely şi Marko Attila, ambii vizaţi de DNA.

DNA a cerut din nou avizul Camerei Deputaţilor pentru începerea urmării penale a fostului ministru Laszlo Borbely. Kelemen Hunor afirmă că deputaţii UDMR nu vor primi indicaţii în privinţa votului. Totuşi, preşedintele Uniunii dezvăluie o discuţie cu Borbely în care acesta din urmă i-ar fi spus că noua cerere DNA are la bază un denunţ al unei persoane fără nicio legătură cu dosarul.

„În cazul lui Borbely, fiecare deputat va vota după conștiință fiindcă nu vom da nicio indicație. Nu vom împiedica actul justiției, atât pot să vă spun”, a afirmat Hunor. Întrebat dacă UDMR va vota “pentru”, Hunor a răspuns: „Fiind vot secret nu pot să vă spun mai mult. Niciodată nu am împiedicat noi actul de justiție.”

Kelemen Hunor a fost întrebat şi despre cazul deputatului Marko Attila, condamnat la închisoare cu suspendare şi vizat de DNA în Dosarul despăgubirilor ilegale de la ANRP (Dosarul Bica 1). După ce a primit aviz pozitiv pentru arestare de la Camera Deputaţilor, Marko Attila a plecat din ţară, iar în prezent s-ar afla la Budapesta, "sub protecţia lui Viktor Orban".

„Statul român, în acest moment, nu are nimic de făcut, pentru că în Parlament s-a dat un vot, este arestabil dl Marko și procurorul nu a cerut arestarea și nu a impus nicio interdicție. El poate să fie și în Australia, Noua Zeelanda, și în Budapesta, și la New York fiindcă nu există nicio interdicție. În acest moment, el nu a comis nicio ilegalitate plecând din țară”, a spus Kelemen Hunor, care a adaugat ca nu a mai vorbit cu deputatul UDMR din decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.