Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, reacționează la cei care readuc în prim-plan proiectul Superligii: Trăiesc într-o lume paralelă

www.telegrafonline.ro
Aleksander Ceferin

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, i-a criticat, joi, pe cei care vor să readucă în prim-plan proiectul Superligii Europene, el menţionând că oficialii care vorbesc despre acest proiect “trăiesc într-o lume paralelă”, conform news.ro.

“Trebuie să spun că oamenii care vorbesc despre Superligă nu vorbesc despre fotbal. M-am săturat de acest proiect non-fotbal. Prima dată, au lansat prostia lor de idee în plină pandemie. Acum, citim articole despre faptul că ei plănuiesc să lanseze altă idee acum, în plin război. Trebuie să mai vorbesc despre aceşti oameni? Este evident că ei trăiesc într-o lume paralelă”, a spus Ceferin la un forum organizat de Financial Times. “Îi pot juca în competiţia lor, nu le interzice nimeni asta. Dar dacă joacă în propria lor competiţie, nu pot juca în competiţia noastră”, a adăugat şeful UEFA, potrivit Marca.

Preşedintele Ligii Spaniole de Fotbal (LaLiga), Javier Tebas, a anunţat, tot joi, că iniţiatorii Superligii Europene vor readuce proiectul în prim-plan şi i-a acuzat pe aceştia că "mint mai mult decât Putin".

Douăsprezece cluburi europene, Juventus, FC Barcelona, Real Madrid, Tottenham, Arsenal, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Atletico Madrid, Inter Milano şi AC Milan, au lansat, în aprilie 2021, proiectul Sperligii Europene, care a eşuat rapid, în urma opoziţiei FIFA şi UEFA, a forurilor naţionale, dar şi a mediului politic european. Cu toate acestea, primele trei cluburi nu au renunţat la proiect.

În august 2021, LaLiga şi CVC Capital Partners au semnat un acord, prin care grupul de investiţii preia o participaţie de aproape 11 la sută din veniturile primelor două ligi spaniole, în următorii 50 de ani, în schimbul sumei de 2,7 miliarde de euro.

Real Madrid, FC Barcelona, Athletic Bilbao şi un club din liga a doua au votat împotriva acordului, dar toate celelalte grupări au fost în favoarea acestuia.

FC Barcelona şi Real Madrid, aflate în conflict cu LaLiga din cauza proiectului Superligii Europene, au criticat din start acest acord încheiat de Liga de Fotbal Profesionist din Spania.

Votul lor împotrivă nu afectează însă înţelegerea cu CVC Capital Partners, cluburile care s-au opus urmând a-şi primi în continuare drepturile financiare conform acordului precedent cu LaLiga, nu însă şi cota din noua înţelegere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.