Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele UEFA consideră prematură decizia de oprire a campionatului Franţei

www.telegrafonline.ro
Aleksander Ceferin

Preşedintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, consideră "prematură" oprirea sezonului în campionatul de fotbal al Franţei, anunţată la sfârşitul lunii trecute de federaţia din această ţară, în urma unei decizii a guvernului de la Paris, informează AFP potrivit Agerpres.

"Din punctul meu de vedere, decizia a fost prematură", a declarat Ceferin într-un interviu acordat site-ului BeIn Sport.

"Opinia mea personală este că aţi anulat sezonul prea devreme.... Nu este ideal, pentru că lucrurile se pot îmbunătăţi mult şi toată lumea poate juca, cu excepţia câtorva campionate. Dar, din nou, este o decizie guvernamentală şi ce pot face cluburile, decât să o respecte", a mai spus conducătorul forului continental.

Fotbalul francez a oficializat, pe 30 aprilie, oprirea definitivă a sezonului în Ligue 1, după ce premierul Edouard Philippe a anunţat că sezonul 2019-2020 în sporturile profesioniste nu va mai putea fi reluat.

"Avem două cluburi franceze care evoluează în Liga Campionilor (Paris Saint-Germain şi Olympique Lyon - n.red.), iar acum ele nu vor juca până în august. Nu ştiu dacă este un lucru bun pentru echipele respective să nu joace până atunci şi să revină cu meciuri grele şi importante ca acestea", a estimat Ceferin.

Unul dintre cele două cluburi franceze participate la actuala ediţie a Ligii Campionilor, Olympique Lyon, a demarat între timp proceduri legale împotriva deciziei de oprire a campionatului, care îl privează de o calificare în viitoare ediţie a cupelor europene

"Am auzit vorbindu-se despre acest subiect, însă las liga franceză şi autorităţile franceze să se ocupe de asta", a mai spus preşedintele UEFA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.