Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele UEFA s-a întâlnit cu o delegaţie a reprezentanţilor suporterilor, pentru a discuta consecinţele cazului Super Ligii

www.telegrafonline.ro
Aleksander Ceferin

O delegaţie a reprezentanţilor suporterilor, condusă de Football Supporters Europe (FSE), s-a întâlnit miercuri cu preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, pentru a discuta consecinţele cazului Super Ligii şi rolul pe care l-au avut fanii în blocarea acestui proiect, relatează portalul Calcio e Finanza.

Aşa cum se poate citi într-un comunicat, "în timpul întâlnirii fanii au arătat clar că evenimentele din ultimele săptămâni nu trebuie să se repete: viitorul acestui joc nu poate fi controlat de o mână de proprietari de cluburi care sunt miliardari".

Delegaţia suporterilor a amintit că UEFA a apărat în ultimele săptămâni calificarea în competiţii pe baza meritului sportiv. Ea a adăugat că UEFA nu îşi poate schimba acum poziţia ca să încerce să creeze o nouă structură a Ligii Campionilor ce ar privilegia trecutul cluburilor în dauna rezultatelor din sezonul precedent, scrie Agerpres.ro.

Fanii se opun oricărei extinderi suplimentare a calendarului european ce ar afecta campionatele naţionale şi ar pune în pericol meciurile din weekend şi cupele naţionale. Când este vorba de fotbalul european, suporterii vor mai degrabă calitate decât cantitate şi în niciun caz nu doresc 10 meciuri în prima fază a Ligii Campionilor, aşa cum s-a propus anterior.

O distribuţie mai echitabilă a veniturilor UEFA şi o creştere a plăţilor de solidaritate pe tot continentul ar trebui adoptate pentru a asigura că întreaga piramidă a fotbalului va beneficia de pe urma bogăţiei acestui sport.

Kevin Miles, administratorul delegat al FSE, a declarat: "Noi am spus foarte clar către UEFA şi Aleksander Ceferin că este cu totul inacceptabil să li se permită cluburilor să se califice pe baza oricărui alt criteriu decât meritul sportiv, iar suporterii se opun oricărei extinderi a Ligii Campionilor".

"Oricare format ce le-ar permite cluburilor să concureze pe baza prestigiului sau a evoluţiilor lor istorice este o capitulare în faţa aceloraşi proprietari lacomi care au încercat să formeze Super Liga lor separatistă. Nu vom accepta o opţiune proastă doar fiindcă a existat una şi mai proastă", a adăugat Miles.

"Fanii de pe tot continentul vor să vadă că UEFA răsplăteşte meritul sportiv, respectă competiţiile naţionale şi împarte bogăţia fotbalului, în loc să le permită proprietarilor lacomi să o acumuleze", a spus el.

"Ca suporteri nu pretindem că avem toate răspunsurile, dar suntem încurajaţi de angajamentul preşedintelui Ceferin referitor la o mai mare implicare şi la consultări de către UEFA înainte de a fi luată o decizie finală. Fanii trebuie să-şi spună cuvântul despre felul în care este condus fotbalul", a conchis Miles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.