Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Ugandei le-a explicat concetăţenilor cum să poarte corect măşti în spaţiile publice

Getty Images
Yoweri Museveni presedinte uganda

Preşedintele Ugandei, Yoweri Museweni, şi-a îndemnat concetăţenii să poarte permanent măşti în spaţiile publice, în contextul în care această ţară din estul Africii se zbate să ţină sub control răspândirea pandemiei de Covid-19, relatează vineri Xinhua potrivit Agerpres.

Într-un clip video difuzat de administraţia sa vineri, Museveni remarcă faptul că unii oameni par să nu fi înţeles importanţa unei măşti faciale, considerând-o o simplă decoraţiune.

"Menirea ei (a măştii, n.r.) este de a vă împiedica să-i infectaţi pe alţi oameni, aşa că trebuie să o puneţi aşa încât să vă acopere gura şi nasul atât timp cât vă aflaţi în public, şi chiar şi atunci când vorbiţi", a subliniat şeful statului, care la rândul lui purta o mască în înregistrarea video.

De miercuri, poliţia din Uganda a început să verifice purtarea măştii faciale în spaţii publice, inclusiv exterioare, care este obligatorie. Persoanelor care nu poartă mască nu li se permite accesul în centrul comercial din Kampala, de exemplu.

Luni, şeful statului a anunţat că purtarea măştii faciale devine obligatorie, extinzând totodată măsurile de izolare pe o perioadă de 14 zile şi relaxând o parte din restricţiile impuse.

În Uganda au fost înregistrate până acum 101 cazuri confirmate de Covid-19 şi 55 de recuperări, de când a fost declarată oficial epidemia în această ţară, la 21 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.