Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele USR, Dan Barna, cataloghează drept 'grotescă şi revoltătoare' situaţia de la Ditrău

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna

Preşedintele USR, Dan Barna, cataloghează drept "grotescă şi revoltătoare" situaţia de la Ditrău, unde comunitatea locală s-a coalizat împotriva a doi muncitori din Sri Lanka angajaţi de patronul unei brutării. Barna consideră că astfel de atitudini sunt cauzate de politicienii care "rostogolesc limbaj xenofob", potrivit news.ro.

"Din păcate, autorităţile române au dovedit că nu sunt încă pregătite pentru astfel de situaţii. Este o situaţie care arată că, deşi credem despre noi că suntem toleranţi şi generoşi, în realitate în România profundă sunt probleme mari datorate politicienilor şi celor care rostogolesc acest limbaj xenofob care iată, duce la situaţii groteşti şi revoltătoare" a spus Dan Barna, luni, întrebat ce părere are de modul în care au acţionat autorităţile în cazul de la Ditrău.

Citește și: PNL se pregătește de alegeri: `Să nu primească niciun primar`!

Acesta a precizat că ceea ce se întâmplat la Ditrău arată cât de importantă este educaţia în ceea ce priveşte toleranţa.

IPJ Harghita a deschis dosar de cercetare penală pentru incitare la ură şi discriminare, în scandalul de la Ditrău, judeţul Harghita, unde localnicii refuză să accepte doi cetăţeni din Sri Lanka.

Aproximativ trei sute de persoane au participat la o întâlnire cu primarul, spunându-şi nemulţumirile. Unii au explicat că nu este vorba despre discriminare, reproşurile lor fiind îndreptate mai mult spre patronul brutăriei, decât spre cei doi străini.

Patronul a transmis o scrisoare în care a explicat că va retrage din producţiecei doi străini şi a cerut scuze localnicilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.