Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele USR, Dan Barna, despre revocarea lui Liviu Dragnea: ‘Factual, votul a existat, factual, demiterea a existat’

Agerpres
Dan Barna

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, joi, că a solicitat Departamentului tehnic al Camerei Deputaţilor înregistrările din procesul verbal al şedinţei Camerei de miercuri privind revocarea din funcţie a preşedintelui forului, Liviu Dragnea, pentru a vedea dacă mai este nevoie de un vot final asupra revocării.

"Factual, este o realitate revocarea lui Liviu Dragnea. Am solicitat la Departamentul tehnic al Camerei Deputaţilor să vedem ce s-a notat, ce a rămas în procesul verbal şi în funcţie de asta vom vedea dacă se va publica sau nu în Monitorul Oficial sau dacă ar mai fi nevoie de un vot final. Factual, votul a existat, factual, demiterea a existat", a precizat Barna, la Parlament.

Întrebat despre faptul că PSD nu acceptă această revocare, Barna a spus că pasul următor este moţiunea de cenzură, relatează agerpres.ro.

"Pasul următor logic pentru România este moţiunea de cenzură, acela este pasul necesar. Chestiunea aceea cu revocarea este să vedem ce s-a reţinut pe minută, pe procesul verbal de şedinţă, în funcţie de asta vom decide paşii juridici ce trebuie urmaţi. Însă, prioritară este moţiunea de cenzură pe care o vom depune săptămâna viitoare", a mai spus Barna.

El a mai spus că va discuta în grupul USR dacă deputaţii formaţiunii se vor alătura demersului PNL de boicotare a şedinţelor Camerei Deputaţilor care sunt prezidate de Florin Iordache şi Liviu Dragnea.

"Ceea ce a arătat ziua de ieri, a arătat o coordonare extraordinară a Opoziţiei care a generat şi rezultatul de la final. O să discut cu colegii din grup şi vom lua o decizie în acest sens. Sunt foarte importante acţiunile coordonate ale Opoziţiei, pentru că am dovedit că majoritatea PSD-ALDE nu mai există. Categoric nu ar mai trebui ca Liviu Dragnea şi Florin Iordache să prezideze şedinţele Camerei Deputaţilor, pentru că deciziile de revocare ale celor doi fiind în procedură parlamentară, vedem dacă mai este nevoie de un vot sau nu, dar ei fiind în această situaţie nu mai au dreptul să prezideze şedinţele. Vom folosi toate pârghiile legale şi constituţionale pentru a susţine respectarea regulamentului şi deciziilor CCR", a mai spus Barna.

Miercuri, PNL a solicitat revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi a vicepreşedintelui Florin Iordache. După mai multe luări de poziţie şi un episod în care liberalul Marilen Pirtea, vicepreşedinte al Camerei, a preluat conducerea şedinţei şi a supus la vot mai multe propuneri, Florin Iordache a închis şedinţa din lipsă de cvorum.

După şedinţă, liderul liberalilor din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a susţinut că plenul va trebui să dea votul final pe cele două proiecte de revocare din funcţie a preşedintelui şi vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi Florin Iordache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.