Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele USR Oradea, Daniel Palaghianu, şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de primar la Oradea

bihon.ro
Daniel Palaghianu

Preşedintele USR Oradea, Daniel Palaghianu, a anunţat vineri, alături de liderul USR, Cătălin Drulă, şi liderul USR Bihor, deputatul Silviu Dehelean, că va candida în alegerile locale pentru funcţia de primar al Oradiei pentru a face "mai mult pentru calitatea vieţii orădenilor".

"Suntem onoraţi de vizita domnului Cătălin Drulă şi profit de această ocazie pentru a-mi anunţa intenţia de a intra în competiţia internă pentru o candidatură la alegerile locale din 2024", a declarat, în conferinţă de presă, Daniel Palaghianu, la sediul filialei partidului.

Acesta a continuat afirmând că Oradea este un oraş admirat în toată România, în special pentru patrimoniul său reabilitat şi pentru infrastructura modernizată de administraţia Bolojan, direcţie pe care va dori să o continue, deoarece toţi orădenii sunt foarte mândri şi care a adus în oraş foarte mulţi turişti, români şi străini, precum şi foarte mult capital, potrivit Agerpres.

"Dar totuşi cred că şi orădenii ar trebui să se bucure mai mult de oraşul în care trăiesc, pentru că mulţi orădeni nu resimt în mod direct aceste investiţii, de aceea ne propunem să facem mai mult pentru calitatea vieţii din oraş", a spus Palaghianu.

Concret, a explicat el, asta înseamnă o atenţie mai mare acordată pentru spaţiile verzi, de cartierele foarte aglomerate, culoarul verde-albastru al râului Crişului Repede ce traversează oraşul, precum şi mai multe investiţii în cultura locală, pentru a deschide actul cultural către toţi cetăţenii Oradiei, să stimuleze sportul, mai ales sportul de masă şi sportul juvenil, "foarte importante pentru sănătatea unei comunităţi".

Nu în cele din urmă, a precizat Palaghianu, ar dori să stopeze implicarea politică în actul de educaţie la nivel local, încercând să asigure o cât mai mare independenţă academică şi administrativă instituţiilor de învăţământ.

"În concluzie, obiectivul nostru este îmbunătăţirea vieţii orădenilor, în aşa fel încât copiii noştri să rămână şi să îşi construiască viaţa în Oradea şi nu peste hotare," a conchis liderul USR Oradea.

Preşedintele partidului, Cătălin Drulă a ajuns vineri la Oradea, într-un scurt turneu prin judeţele Sălaj şi Satu Mare, în pregătirea anului electoral 2024. Acesta, deputat de Timiş, a afirmat că USR este o formaţiune în dezvoltare, în urcare, de la 8% în 2016, la 16% în 2020, în preferinţele electoratului, menită să fie o alternativă reală pentru modernizarea României.

"Alegi - şi asta vrem să ducem către români în 2024 - ori acelaşi bloc PNL-PSD, preocupat doar de împărţirea funcţiilor şi de beneficii pentru ei şi pentru sinecuri sau o alternativă reală care vede modernizarea în România, partidul care este de vină pentru PNRR, adică USR şi, în fine, o variantă extremistă, pe scena politică. Din ce în ce mai mulţi oameni s-au convins de ţeapa pe care au luat-o de la Klaus Iohannis şi de la partidul său, un antipesedist de faţadă. E o nemulţumire foarte mare la nivelul societăţii. Cercetările noastre sociologice arată că 85% din români cred că România merge într-o direcţie greşită. E o nemulţumire enormă la adresa acestei guvernări," a spus Drulă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.