Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele USR trage concluzia: 'Partenerii noștri externi nu mai au încredere în România condusă de PSD și ALDE'

captura Antena 3
Dan Barna

Liderul USR Dan Barna a afirmat, referitor la pierderea de către România a poziției de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, că pierdem „pe bandă rulantă” oportunități din cauza PSD-ALDE, pentru că partenerii externi nu mai au încredere în țara noastră condusă de coaliție.

„România pierde oportunități pe bandă rulantă pe plan extern din cauza dezastrului numit PSD-ALDE. Am pierdut astăzi cursa pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU din cauza gafelor diplomatice repetate și a minciunilor pe care Guvernul PSD-ALDE le-a livrat constant în exterior. Am reușit chiar „peformanța” de a pierde voturi față de primul tur, iar diferența la care ne-a învins astăzi Estonia este umilitoare. Iar acest lucru este cauzat exclusiv de faptul că, în ultimii trei ani, agenda Guvernului României în plan extern a fost agenda personală a lui Dragnea și a găștii din fruntea PSD și ALDE”, a scris Dan Barna, vineri, pe Facebok.

Liderul USR a precizat că eforturile diplomației române au fost în zadar deoarece partenerii externi nu mai au încredere în România condusă de PSD-ALDE.

„Toate eforturile diplomatice, toate negocierile tehnice și toate discuțiile la nivel bilateral și multilateral au fost degeaba pentru că partenerii noștri externi nu mai au încredere în România condusă de PSD și ALDE. De câte insuccese și oportunități ratate pentru România mai e nevoie până să plecați la pensie, domnule Meleșcanu?”, a conchis Barna.

Reacția acestuia vine după ce Estonia a obținut o poziție de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU, pentru perioada 2020-2021, în detrimentul României, informează organizația internațională. Estonia a obținut locul de membru nepermanent după două tururi de scrutin, desfășurate pe data de 7 iunie la sediul Națiunilor Unite de la New York, în cadrul celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale.

După un prim tur care s-a încheiat cu un rezultat neconcludent, Estonia a câștigat runda decisivă cu 132 de voturi, în timp ce România a fost susținută de 58 de țări, relatează presa internațională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.