Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro o acuză de corupție pe soția unui opozant

maduro

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a acuzat-o miercuri de corupţie de soţia opozantului Leopoldo Lopez, după descoperirea în maşina acesteia a unei mari sume de bani destinate, potrivit ei, plăţii unor servicii medicale, relatează AFP, scrie agerpres.ro

Procurorul general al Venezuelei, Tarek William Saab, a anunţat marţi că poliţiştii au găsit 200 de milioane de bolivari (61.000 de dolari la cursul oficial) într-o maşină aparţinând soţiei lui Leopoldo Lopez, Lilian Tintori. 

Procurorul, conform căruia maşina era condusă de un apropiat al opozantului, a anunţat deschiderea unei anchete. 

Lilian Tintori a declarat că banii aparţineau familiei şi erau destinaţi plăţii serviciilor medicale ale bunicii sale, care are 100 de ani şi este spitalizată de mai multe zile. Ea a publicat pe Twitter o fotografie cu bunica sa într-un pat de spital. 

"Bani pe care ei îi aveau pentru bunica: ah, ce manipulare, ce corupţie, ce scandal!", a declarat miercuri Maduro într-o intervenţie publică difuzată de televiziunea venezueleană. 

Soţia lui Lopez a precizat pe Twitter că faptul că avea aceşti bani lichizi în maşină nu este ilegal şi că nu are "nimic de ascuns". 

Leopoldo Lopez este unul dintre cei mai vehemenţi opozanţi ai preşedintelui Maduro. El a fost condamnat la aproape 14 ani de închisoare după ce a fost declarat vinovat că a incitat la violenţă în 2014 în timpul unui val de manifestaţii ale opoziţiei, în cursul cărora 43 de persoane au fost ucise. 

După ce a stat trei ani şi cinci luni în închisoarea militară de la Ramos Verde, la periferia Caracasului, Leopoldo Lopez a fost plasat la 8 iulie în arest la domiciliu în capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.