Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, este candidat la propria succesiune

teleSUR
Maduro

Şeful statului venezuelean, Nicolas Maduro, a fost învestit vineri de partidul aflat la putere pentru a fi candidatul său la prezidenţialele anticipate care urmează să aibă loc la 30 aprilie într-o ţară aflată în plină criză economică, relatează AFP. "Aprobat prin ovaţii. Sunteţi oficial candidatul Partidului Socialist Unit din Venezuela" (PSUV), a declarat numărul doi al taberei prezidenţiale, Diosdado Cabello, în cursul unei reuniuni politice în prezenţa impopularului Nicolas Maduro, conform Agerpres.

Îmbrăcat cu o cămaşă roşie şi însoţit de soţia sa, Cilia Flores, şeful statului a primit un drapel al PSUV, în timp ce aproape 500 de delegaţi ai partidului au scandat "da".

"Era logic, absolut logic ca Nicolas Maduro să fie candidatul revoluţiei bolivariene la aceste alegeri. Un frate, un tovarăş cu o conduită revoluţionară ireproşabilă (...) Nu mă îndoiesc, vom câştiga fără probleme", a adăugat Cabello, vicepreşedinte al PSUV.

Cota de popularitate a lui Nicolas Maduro, un fost şofer de autobuz în vârstă de 55 de ani, a urcat uşor în ultima vreme, dar procentul nemulţumiţilor rămâne important, 70%, potrivit institutului de sondare a opiniei publice Delphos. O mare parte a populaţiei îi reproşează inflaţia extrem de ridicată, estimată de FMI la 13.000% în 2018, precum şi lipsa de alimente şi medicamente care loveşte ţara.

Săptămâna trecută, puterea de la Caracas a convocat alegeri prezidenţiale anticipate la sfârşitul lui aprilie, data exactă urmând să fie anunţată de comisia electorală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.