Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Xi Jinping face apel la fostul președinte al Starbucks pentru promovarea relațiilor dintre China și SUA

Newsweek
Xi Jinping

Preşedintele chinez Xi Jinping l-a încurajat pe fostul preşedinte şi director executiv al Starbucks, Howard Schultz, în continuare acţionar majoritar la cel mai mare lanţ de cafenele din lume, să se implice în promovarea relaţiilor între Beijing şi Washington, relatează joi AFP, Reuters şi Xinhua, potrivit AGERPRES.

Citește și: O altă platformă de social media blochează accesul lui Donald Trump din motive de 'siguranță publică'

Şeful statului chinez a răspuns în scris la o scrisoare a patronului american, al cărui lanţ de cafenele este omniprezent în China, cu peste 4.700 puncte de vânzare şi 58.000 de angajaţi.

Democrat moderat, Howard Schultz (67 de ani) a luat în considerare la un moment dat să candideze în calitate de candidat independent la alegerile prezidenţiale din SUA în 2020 împotriva lui Donald Trump.

Sub mandatul miliardarului republican, relaţiile Beijing-Washington au ajuns la cel mai scăzut nivel odată cu lansarea de către preşedintele în exerciţiu american a unui război comercial, notează AFP.

"Sper că Starbucks va lucra la promovarea cooperării economice şi comerciale sino-americane şi la dezvoltarea relaţiilor bilaterale", i-a scris Xi Jinping lui Howard Schultz, conform Xinhua.

"China va oferi întreprinderilor din lumea întreagă, inclusiv Starbucks şi altor companii americane, un spaţiu şi mai larg pentru a se dezvolta în China", a promis liderul politic de la Beijing.

Comentariul preşedintelui chinez intervine la două săptămâni după încheierea unui acord de principiu între China şi Uniunea Europeană privind protecţia reciprocă a investiţiilor, demers care probabil a îngrijorat mediile de afaceri americane, comentează agenţia de presă franceză.

Howard Schultz a părăsit Starbucks în iunie 2018, după ce lanţul trecuse de la 11 localuri, câte avea la sosirea sa la conducerea afacerii în 1982, la peste 28.000 de cafenele în lumea întreagă.

El s-a întâlnit cu Xi Jinping în timpul vizitei preşedintelui chinez în SUA în 2015, cu ocazia unei recepţii organizate la Seattle (nord-vest), unde invitaţii au toastat cu cafea Starbucks, potrivit grupului american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.