Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Zelenski cere Occidentului să ia în considerare impunerea unei zone de interdicţie de zbor aeronavelor ruseşti

Facebook
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că este timpul ca Occidentul să ia în considerare impunerea unei zone de interdicţie aeriană pentru rachetele, avioanele şi elicoptere ruseşti ca răspuns la bombardarea oraşului Harkov, transmite Reuters.

Într-o intervenţie video, preşedintele Zelenski nu a specificat cum şi de către cine să fie pusă în practică o astfel de măsură.

Preşedintele Ucrainei a spus că Rusia a realizat 56 de atacuri cu rachete şi a lansat 113 rachete de croazieră în cele cinci zile de când a invadat Ucraina.

Zelenski a acuzat Rusia că a comis crime de război şi a spus că ar trebui adusă în faţa unui tribunal internaţional.

El a mai spus că bombardarea oraşelor ucrainene a continuat şi în timpul primei runde de discuţii ruso-ucrainene găzduite luni de Belarus.

"Cred că Rusia încearcă să exercite presiuni în acest mod deloc subtil. Nu vă pierdeţi timpul. Nu acceptăm astfel de tactici. Negocierile corecte pot avea loc atunci când o parte nu loveşte cealaltă parte cu artilerie antiaeriană chiar în momentul negocierilor", a spus preşedintele ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.