Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintelui Curţii de Apel Timişoara dezminte conflictul cu ministrul Justiției: 'Nu m-a avertizat niciodată'

medpagetoday.com
justitie masca

Presedintele Curtii de Apel Timisoara, judecatorul Mircea Crețu, susține că nu are un conflict cu ministrul Justiției, Stelian Ion, pe tema unei eventuale amenințări.

“Mie mi se pare flatant sa fiu aparat de mai multe persoane fata de 'opresiunea' ministrului Justitiei, care, in realitate, nu m-a avertizat, niciodata, si, cu atat mai putin, m-ar fi amenintat.

Relatia Curtii de Apel Timisoara cu Ministerul Justitiei, cu CSM, cu toate institutiile din sistemul judiciar se bazeaza pe buna-credinta si respect reciproc, pe folosirea dialogului sub forma de politete institutionala. In opinia mea, a mentiona limitele de pedeapsa ale unei infractiuni, nu inseamna, nici pe departe, lansarea vreunei amenintari.

Pretinsa amenintare a ministrului Justitiei a fost anuntata tendentios si cu rea-credinta de un grefier al Tribunalului Timis, care este lider de sindicat. Si-a motivat esecul majorarii salariilor grefierilor cu 45 la suta, cum a cerut la protestul din iarna, insa ar fi trebuit sa stie ca o asemenea majorare este ilegala, in conditiile in care Legea 153/2017 privind salarizarea unitara, la articolul 45, prevede posibilitatea acordarii unui spor maxim de 30 la suta”, a mentionat judecatorul Mircea Cretu în exclusivitate pentru publicația ImpactPress.com.

Context: Stelian Ion i-ar fi transmis lui Mircea Crețu că riscă închisoarea dacă emite acte administrative privind drepturi salariale stabilite prin hotărâri judecătorești, dar pentru care nu au fost alocate fonduri în bugetul pe 2021.

Citește și: Judecătoarea Adriana Stoicescu îl CALCĂ în picioare pe Stelian Ion: Plecați acasă, domnule ministru! Aveți în sânge secretarul de partid .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.