Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinţia chineză a Consiliului de Securitate al ONU a anulat două reuniuni din cauza pandemiei de coronavirus

ONU

Preşedinţia chineză a Consiliului de Securitate al ONU a anulat luni ultimele două reuniuni care erau pe agenda sa în această săptămână din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP, citând surse diplomatice, potrivit Agerpres.

După anularea săptămâna trecută a reuniunilor prevăzute pentru marţi, Consiliul de Securitate urma să dezbată miercuri situaţia din Darfur, în Sudan, iar joi multilateralismul, două sesiuni fără luări de decizii.

Era imposibil luni să se afle o confirmare a anulării celor două reuniuni de la misiunea chineză care asigură preşedinţia prin rotaţie a Consiliului în luna martie. Mai mulţi diplomaţi ai ţărilor membre ale Consiliului au confirmat totuşi această informaţie.

Citește și: Florin Cîțu anunță schimbări majore, în contextul pandemiei de coronavirus! Ce măsuri se vor lua

În cursul întâlnirii sale cotidiene cu presa, purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, a indicat că un caz pozitiv de Covid-19 fusese înregistrat la secretariatul ONU, după cel care fusese semnalat pentru o diplomată filipineză săptămâna trecută.

În acest stadiu, sediul ONU nu este închis şi secretarul său general, Antonio Guterres, se afla luni la birou, a precizat el. Porţile de securitate situate la intrarea vastului complex aflat în centrul Manhattanului au înregistrat peste 900 de treceri, a adăugat purtătorul de cuvânt citat. În mod obişnuit, ele sunt de mai multe mii zilnic, conform AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.