Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinţia României la Consiliul UE lansează o dezbatere strategică şi politică despre viitorul unei Europe puternic digitalizate post 2020

logo presedintie romania ue

Preşedinţia României la Consiliul UE lansează o dezbatere strategică şi politică despre viitorul unei Europe puternic digitalizate post 2020, abordând şi subiecte precum inteligenţa artificială şi securitatea cibernetică, informează Ministerul Comunicaţiilor într-un comunicat. 

Această dezbatere strategică este obiectivul central al organizării reuniunii informale a miniştrilor de Comunicaţii din UE, care are loc vineri la Bucureşti. Reuniunea este organizată de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) şi este precedată, joi, de cea de-a treia Conferinţă ministerială cu statele din Parteneriatul Estic (PaE). 

Ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, prezidează cele două evenimente de anvergură în domeniul digital. La reuniuni participă vicepreşedintele Comisiei Europene, responsabil pentru Piaţa Unică Digitală, Andrus Ansip, miniştri ai Comunicaţiilor din UE, delegaţi ai instituţiilor financiare internaţionale, reprezentanţi ai asociaţiilor din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor şi ai societăţii civile.

Citește și: Klaus Iohannis, despre provocările militare ale Rusiei la adresa României: Sunt profund îngrijorat! Este nevoie să facem mai mult

"România devine, în aceste zile, prin prisma desfăşurării celor două evenimente sub egida Preşedinţiei României la Consiliul UE, principalul pol de dezbateri la nivel european în domeniul digitalizării. Timp de două zile, la Bucureşti, alături de omologii mei la nivel european şi de reprezentanţi de nivel înalt ai Comisiei, vom avea o discuţie aplicată privind viitorul digital al Europei, despre provocări şi oportunităţi în atingerea dezideratului comun de creştere a competitivităţii economiei europene, în linia asigurării autonomiei strategice a UE din punct de vedere tehnologic, în raport cu partenerii noştri economici. Ne dorim ca Europa să devină un lider global pe toate palierele digitale: tehnologie 5G, inteligenţă artificială, securitate cibernetică, calcul de înaltă performanţă, Big Data", a declarat ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu. 

Inteligenţa artificială, ca subiect de importanţă politică şi economică deosebită pentru Europa, este subiect principal pe agenda reuniunii. 

"Dincolo de numeroasele aplicaţii în economie ale inteligenţei artificiale, există aspecte de ordin tehnologic ale acesteia care presupun un efort continuu de inovare şi cercetare. Pentru a asigura o discuţie riguros fundamentată tehnologic, pentru a putea stabili priorităţi investiţionale şi pentru a pregăti un cadru de reglementare robust, consider că este oportun să abordăm subiectul inteligenţei artificiale şi în cadrul reuniunilor noastre sectoriale la nivel înalt", a completat ministrul Comunicaţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.