Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinţii bolivian şi mexican nu vor participa la summitul Americilor dacă Nicaragua, Cuba şi Venezuela vor fi excluse de la reuniune

Radio Duna
Luis Arce

Preşedintele Boliviei, Luis Arce, a anunţat că nu va participa la summitul Americilor, programat luna viitoare în Statele Unite, dacă Nicaragua, Cuba şi Venezuela vor fi excluse de la reuniune, transmite miercuri Reuters.

Poziţia anunţată de Arce este identică cu aceea exprimată marţi de omologul său mexican Andres Manuel Lopez Obrador, care a afirmat că nu va lua parte la summitul din 6-10 iunie de la Los Angeles dacă cele trei ţări cu conduceri de stânga nu vor fi invitate.

Brian Nichols, asistent al secretarului de stat al SUA, a declarat în aprilie că Nicaragua, Cuba şi Venezuela nu vor fi, cu siguranţă, invitate la summit, şi că întâlnirea se va concentra pe guvernările democratice din emisfera vestică, potrivit Agerpres.ro.

'Un Summit al Americilor care exclude ţări americane nu va fi un summit deplin al Americilor, şi dacă excluderea naţiunilor surori persistă, nu voi participa la el', a scris preşedintele bolivian Arce, un socialist, pe contul său de Twitter.

Relaţiile diplomatice dintre Bolivia şi Statele Unite sunt tensionate de peste un deceniu, ţara andină acuzând Washingtonul de ingerinţe în afacerile sale interne.

Potrivit unor surse braziliene, nici preşedintele Jair Bolsonaro nu va face deplasarea la summitul din Florida, însă motivul său nu este cunoscut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.