Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedinţii Emmanuel Macron şi Sergio Mattarella insistă pe 'marea importanţă' a relaţiilor italiano-franceze

magnuscmd.com
macron

Preşedinţii Emmanuel Macron (Franţa) şi Sergio Mattarella (Italia) au insistat luni pe ''marea importanţă'' a relaţiilor dintre ţările lor, afectate de refuzul şefei guvernului italian Giorgia Meloni de a permite acostarea în Italia a navei umanitare Ocean Viking cu 230 de migranţi aflaţi la bord, relatează AFP şi Reuters.

Într-un comunicat comun al celor doi preşedinţi, aceştia au ''afirmat marea importanţă a relaţiilor între Franţa şi Italia şi au subliniat necesitatea întrunirii condiţiilor unei cooperări depline în toate domeniile, atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul Uniunii Europene, potrivit Agerpres.

Potrivit acestui comunicat, Macron şi Mattarella au discutat telefonic.

Situaţia navei-ambulanţă Ocean Viking, care în final a intrat vineri în portul francez Toulon, a provocat săptămâna trecută o criză diplomatică între Paris şi Roma, premierul italian Giorgia Meloni refuzând să permită acostarea navei cu cei 230 de migranţi aflaţi de mai multe săptămâni pe mare.

Duminică, purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Olivier Véran, a cerut ''Europei să se pronunţe foarte rapid asupra comportamentului inacceptabil'' al Italiei.

Ministrul de interne francez Gérald Darmanin indicase joi, ca retorsiune, că Franţa va suspenda cu ''efect imediat'' primirea prevăzută a 3.500 de migranţi aflaţi în prezent în Italia.

Aproximativ 500 dintre ei ar urma să sosească până la finalul anului, a precizat Véran.

Giorgia Meloni a denunţat o reacţie franceză ''agresivă şi nejustificată'', amintind că ţara sa a primit aproape 90.000 de migranţi de la începutul anului. Italia subliniază că, deşi mai multe ţări au promis în iunie să primească 8.000 dintre aceşti migranţi, doar 117 au fost mutaţi efectiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.