Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presiune din partea USR-PLUS pentru preluarea spitalelor din Capitală

Radu Pop
USR PLUS

Miza acestei mișcări nu este una doar de natură politică. Pe lângă clientela politică numită în CA-urile spitalelor din subordinea PMB, cei de la USR PLUS speră să obțină și controlul financiar al acestor unități sanitare. Vorbim de zeci de milioane de lei și de modul în care vor fi aceștia împărțiți în următorii ani.

În acest sens, tandemul Voiculescu-Tomescu au pus în aplicare mai multe acțiuni de intimidare a Primarului General Nicușor Dan pentru a-l determina să dea curs acțiunilor de subordonare a unităților spitalicești din București.

Mai întâi, l-au acuzat pe Primarul General că refuză să-i transfere lui Horia Tomescu atribuțiile de viceprimar. Ulterior, după ce aceste atribuții au fost transferate, liderii USR PLUS au încercat să forțeze demiterea șefului ASSMB în contextul transferului pacienților de la spitalul Foișor. Asta deși chiar liderul PLUS București Vlad Voiculescu arăta după demiterea sa din funcția de ministru că întreaga responsabilitate pentru transferul pacienților a aparținut DSU.

Cea mai importantă acțiune de intimidare este, însă, aceea de a nu vota bugetul propus de Primarul General pentru anul în curs. Cei de la USR PLUS, influențați de Vlad Voiculescu și Horia Tomescu, condiționează votul lor pe buget de acordarea unor atribuții sporite în domeniul sănătății către viceprimarul lor. Un viceprimar a cărui declarație de avere suspectă nu dovedește capacitățile sale profesionale, ori manageriale sau moralitatea sa ridicată.

O altă condiție pentru votarea proiectului de buget este schimbarea conducerii ASSMB. Tomescu și Voiculescu nu întâmplător condiționează votarea bugetului de demiterea șefului ASSMB, știind că acesta nu a cedat presiunilor de până acum.

Toată această presiune pe votarea bugetului Capitalei are și o miză politică. Respectiv de a submina în continuare coaliția de guvernare, sugerând în felul acesta că nu poate exista consens între USR PLUS și PNL. Vom reveni însă cu analiza cv-urilor persoanelor propuse de gruparea Voiculescu-Tomescu.

Citește și: Vlad Voiculescu și omul său Horia Tomescu, acțiuni de politizare a spitalelor din Capitală cu iz penal .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.