Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Voiculescu și omul său Horia Tomescu, acțiuni de politizare a spitalelor din Capitală cu iz penal

Radu Pop
Stirile TVR
Horia Tomescu

Un scandal cât casa stă să izbucnească în dreptul liderilor USR PLUS București. Deși se dau luptători pentru depolitizarea instituțiilor, aripa PLUS a formațiunii, respectiv Vlad Voiculescu și Horia Tomescu pun presiune pe șefii din Primăria Capitalei pentru a-și numi clientela politică în Consiliile de Administrație a spitalelor din subordinea PMB. Acțiunea, spun specialiștii în drept. constituie o faptă de natură penală.

Listă cu propuneri, peste capul șefului ASSMB

Potrivit prevederilor legale, Consiliul General al Municipiului București are dreptul de a numi câte doi reprezentanți și supleanți în Consiliile de Administrație ale spitalelor din subordine. Doar că desemnarea propriu-zisă a candidaților se face de către ASSMB, nu de CGMB.

Această prevedere legală este, până la urmă, una de bun simț, în sensul că ASSMB este mult mai legitimă să propună candidaturile din CA în condițiile în care instituția asigură managementul spitalelor din București.

Din rea intenție, însă, viceprimarul Capitalei și-a însușit și dreptul de a desemna candidații pentru CA-urile spitalelor din subordinea PMB. Potrivit unor informații de la nivelul CGMB, Horia Tomescu nu doar că a ar fi trimis către directorul ASSMB lista de candidați pentru CA-urile spitalelor, dar a încercat să-l determine pe acesta să-și însușească numele trecute în această listă, multe dintre ele neîntrunind criteriile de desemnare.

Mai mult, folosindu-se de funcția de viceprimar, Horia Tomescu ar fi trimis solicitarea sa către ASSMB prin intermediul directorului de Resurse Umane din PMB, ceea ce constituie o altă abatere de la procedura administrativă.

Astfel, conform unor informații care au ajuns în posesia noastră, în data de 8 aprilie 2021, directorul Direcției Managementul Resurselor Umane ar fi trimis către ASSMB un e-mail primit de la Horia Tomescu prin intermediul consilierului său, Cristian Culea, în care acesta atașa, nici mai mult nici mai puțin, lista agreată de viceprimarul USR PLUS cu membrii din CA-urile spitalelor din subordinea PMB.

Totodată, pentru a îmbrăca o formă de legalitate, Horia Tomescu s-a prevalat de calitatea sa de consilier general și a inițiat un proiect de hotărâre care are la bază lista pe care, tot el, a încercat să i-o impună directorului ASSMB.

Întregul demers, dincolo de faptul că este o presiune la adresa ASSMB de a desemna candidații agreați de Horia Tomescu, constituie aparent o faptă de natură penală. Și asta pentru că, pe de o parte, viceprimarul Capitalei încearcă să-și numească oamenii săi în CA-urile spitalelor prin proceduri nelegale, iar, pe de altă parte, îl instigă și pe directorul ASSMB să-i fie complice în acțiunile sale.

Dacă luăm în calcul și atacurile publice repetate ale lui Horia Tomescu la adresa șefului ASSMB, pare destul de clară intenția de a pune presiune.

Citește și: Presiune din partea USR-PLUS pentru preluarea spitalelor din Capitală .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.