Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRESIUNE pe Guvern: PMP SOMEAZĂ executivul Orban să IMPUNĂ alegerea primarilor în două tururi

Agerpres
Eugen Tomac

Președintele PMP Eugen Tomac pune presiune pe Guvernul Orban pentru schimbarea legislației electorale. Tomac susține că alegerea primarilor în două tururi este cel mai important mesaj politic care poate fi transmis de executiv.

Citește și: SHOW la ÎCCJ! Gigi Becali a venit să își ceară reabilitarea: 'Dacă desființează SIIJ, nu mai e de stat în țara asta'

"Alegerea primarilor în două tururi reprezintă cel mai important mesaj de schimbare pe care clasa politică îl poate da în 2020.

Am convingerea că Guvernul pe care îl susținem va face această schimbare, indiferent de consecințe în planul jocurilor politice.

Așa cum am spus de nenumărate ori, și o repet, în acest moment nu există niciun proiect mai important pentru România decât revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Asumarea unei asemenea modificări legislative urmărește creşterea încrederii cetăţenilor în procesele şi instituţiile democratice prin apropierea aleşilor de cetăţean.

PMP a depus un proiect de lege în acest sens, adoptat de Senatul României și blocat mai apoi în Camera Deputaților. Anul trecut am strâns peste 1 milion de semnături pentru susținerea acestei inițiative legislative.

Prima solicitare pe care am adresat-o Guvernului Orban înainte de învestitură a fost tocmai cea de promovare a alegerii primarilor în două tururi. Noi ne-am ținut de cuvânt și am votat Guvernul, acum e rândul partenerilor noștri liberali să facă ce au promis.

Sunt sigur că actualul Executiv va găsi cea mai bună soluție pentru ca românii să își aleagă primarul în două tururi începând din acest an", scrie Tomac pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.