Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presiunile politice din Rusia determină închiderea site-urilor de ştiri independente

Guman Rights Watch
Rusia steag

Unul din cele mai vechi site-uri de ştiri independente din Rusia a anunţat că-şi încetează activitatea din cauza presiunii politice crescânde care i-au afectat resursele financiare, relatează dpa şi Reuters.

"Viziunea noastră asupra lumii a devenit tot mai diferită de imaginea favorizată de media de stat", a scris într-un comunicat luni echipa editorială de la newsru.com.

În consecinţă, principalii furnizori de publicitate s-au retras, iar, după 21 de ani, site-ul a rămas fără surse de finanţare, scrie Agerpres.ro.

"Ne încetăm activitatea din motive economice, dar acestea au fost provocate de situaţia politică din ţara noastră", explică editorii site-ului. "A trebuit să scriem tot mai mult despre adoptarea de legi restrictive care ne puteau afecta oricând. A trebuit să clasificăm ca agenţi străini şi extremişti tot mai mulţi oameni respectaţi şi tot mai multe surse respecte de informaţie", se adaugă în mesaj.

Jurnaliştii independenţi sunt din ce în ce mai expuşi riscurilor în Rusia. Recent, autorităţile au clasificat ca "agent străin" portalul Meduza, critic la adresa guvernului, ceea ce a determinat pierderea bruscă a unor importanţi parteneri comerciali, iar publicaţia cu sediul în Letonia a trebuit să-şi închidă birourile, să reducă drastic salariile personalului şi acum luptă pentru supravieţuire. În Rusia s-au mai închis și alte organizații în ultima perioadă.

Newsru.com, care a fost iniţial site-ul de internet al companiei de televiziune NTV şi nu demult anunţa că a ajuns la 3 milioane de cititori pe lună, difuza ştiri despre politică, afaceri, sport şi cultură, fiind considerat un model de jurnalism echilibrat. Site-ul va continua să ofere acces la articole de arhivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.