Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presonaj cheie al Mineriadei: Nu am remuscari pentru mortii de atunci

mineriada

Un personaj cheie al Mineriadei a declarat, la o dezbatere pe tema Minariadei, ca nu are remuscari pentru persoanele care au murit la evenimentele din 1990. El se considera nevionat si sustine ca a fost adus cu forta la Bucuresti.

Este vorba de Miron Cozma, fostul lider sindical al minerilor din Valea Jiului. El a declarat ca a fost adus cu forta la Bucuresti in iunie 1990 de alti lideri ai minerilor si ca nu poate avea remuscari pentru mortii de atunci. Miron Cozma afirma ca multumirile pe care i le-a adresat Iliescu dupa Mineriada au fost un act de manipulare, el declarandu-se un oponent al lui Ion Iliescu, informeaza Mediafax.

În acelaşi timp, fostul procuror militar Dan Voinea, care a instrumentat dosarul „Mineriadei”, a spus la aceeasi dezbatere că, in opnia sa, nu s-a dorit la nivel politic să fie identificaţi şi condamnaţi cei vinovaţi, în condiţiile în care dosarele i-au fost luate şi nu s-au soldat în cele din urmă cu nicio condamnare.

Fostul procuror sustine ca au existat probleme si in evaluarea prejudiciului provocat de mineriada, expertul care trebuia sa realizeze evaluarea acestuia fiind amenintat si nereusind sa ajunga la nicio concluzie.

Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 a fost redeschis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.