Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prestația Cristinei Tarcea la dezbaterea CCR, 'APLAUDATĂ FURTUNOS' - Fostul avocat al Bombonicăi Prodana, 'copleșit' de admirație

adrian toni neacsu

Fostul avocat al Bombonicăi Prodana, Toni Neacșu, laudă prestația șefei ÎCCJ, Cristina Tarcea, la dezbaterea de la CCR pe tema legalității formării completelor de cinci judecători.

 

"Poate acum mă înțelegeți de ce mi-am exprimat și public respectul profesional pentru d-na președinte Tarcea. Dom'le, deși judecător, se pricepe și la chichițe avocățești! :) Apărarea pe fond, dincolo de toată retorica juridică, se întemeiază pe faptul că legea era neclară, că trebuia interpetată în spiritul ei și că pe lângă art. 32 din lege care reglementează din 2014 clar tragerea la sorți a celor 5 judecători din complet există și art. 33 care, aparent contrar, stabilea că președintele ÎCCJ prezidează completele de 5. În spiritul legii ICCJ a combinat cele două reglementări contrare.

Desigur asta nu explică de ce în celallat complet de 5 măcar nu au fost trași toți cei 5 judecători la sorți și nici de ce toate Hotărârile Colegiului de conducere al ÎCCJ prin care s-au desemnat din 2014 până acum completele de 5 sunt fundamentate exclusiv pe art. 32 și nu fac nici o referire la acest doar aparent contradictoriu art. 33", scrie Toni Neacșu pe Facebook.

Citește și: Acuzație NĂUCITOARE: Dragnea și PSD au ascuns faptul că au plătit datoria externă din fonduri europene .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.