Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presupusul autor al uciderii unui opozant cecen în 2019 la Berlin, suspectat că a acţionat din ordinul Rusiei, va fi judecat

politia germana

Presupusul autor al uciderii unui opozant cecen în 2019 la Berlin, suspectat că a acţionat din ordinul Rusiei, va fi judecat începând din luna octombrie în capitala germană, a anunţat miercuri tribunalul, relatează AFP, anunță AGERPRES.

Această crimă în plin centrul Berlinului din august 2019 a creat tensiuni între Germania şi Rusia, care au fost amplificate în ultimele săptămâni de spitalizarea la Berlin a opozantului Aleksei Navalnîi, posibilă victimă a unei otrăviri.

Vadim Krasikov, în vârstă de 55 de ani, va fi judecat începând cu 7 octombrie de un tribunal specializat în dosare care au legătură cu siguranţa statului pentru uciderea unui georgian provenit din minoritatea cecenă a ţării, în vârstă de 40 de ani, pe nume Tornike Kavtaraşvili.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 111: Măi, fătălăilor! Vă explică Dănuța cum e cu autostrăzile .

El a fost ucis pe 23 august 2019, în plină zi, într-un parc din centrul capitalei, cu trei gloanţe trase cu o armă cu amortizor. Martorii au vorbit despre o "execuţie".

Suspectul a fost reţinut în apropierea locului crimei şi de atunci a păstrat tăcerea.

Acuzatul este suspectat "că a acţionat în slujba unor organisme de stat" legate de "guvernul central al Federaţiei Ruse", reaminteşte tribunalul într-un comunicat.

"Ordinul de ucidere ar fi fost motivat de opoziţia presupusă a victimei faţă de statul central rus şi faţă de guvernele republicilor autonome Cecenia şi Inguşetia, precum şi faţă de guvernul Georgiei", a adăugat tribunalul.

Acuzatul ar fi executat această "misiune de stat, fie pentru a fi plătit, fie pentru că împărtăşea motivaţiile clienţilor săi", a concluzionat tribunalul, precizând că procesul va dura până în ianuarie 2021.

Citește și: VIDEO O nouă descoperire revoluționară în IT făcută de americani: hârtia care controlează computerul

Guvernul rus a respins cu fermitate încă din urmă cu un an aceste acuzaţii.

Această afacere s-a soldat în 2019 cu expulzarea de către Berlin a unor diplomaţi ruşi pentru a protesta împotriva lipsei de cooperare a Moscovei în anchetă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.