Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presupusul criminal al studenților din Iași s-a dus la spital să fie pansat, iar apoi a fugit din țară

UPDATE

O persoană suspectată că i-ar fi asasinat pe cei doi tineri ale căror trupuri au fost descoperite vineri noaptea, un cetăţean marocan şi o fată din comuna Miroslava, a fost la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, pentru a primi îngrijiri medicale.

Coordonatorul UPU de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, Diana Cimpoeşu, a informat că în data de 9 decembrie s-a prezentat un tânăr cu nume străin, care avea o plagă tăiată la mâna dreaptă.

Potrivit sursei citate, acesta a fost tratat în urgenţă şi la clinica de Chirurgie Plastică. După ce a primit îngrijirile de specialitate bărbatul a plecat acasă cu recomandări de îngrijire.

Știrea inițială

Judecătorii Tribunalului Iaşi au admis, luni, cererea procurorilor privind eliberarea unui mandat de arestare în lipsă pe numele unui tânăr, care ar fi de origine marocană, suspectat în cazul celor doi tineri găsiţi morţi la sfârşitul săptămânii trecute, într-o vilă dintr-un cartier rezidenţial. Surse oficiale afirmă că suspectul cu cetăţenie canadiană s-ar fi prezentat la spital pentru a fi pansat, după care ar fi fugit din ţară.

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol, a declarat că "există indicii privind suspiciunea rezonabilă" în privinţa unui cetăţean de origine marocană care este principalul suspect al asasinatului care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute într-o vilă de pe strada Moara de Vânt.

Citește și: Inclusiv PISICA celor doi tineri din Iași a fost omorâtă: criminalii nu au avut milă și au ars tot în urma lor

"Există indicii privind suspiciunea rezonabilă că ar fi comis faptele. E mandat de arestare în lipsă. E un mandat naţional", a declarat, pentru AGERPRES, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, numele pe care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au cerut mandat de arestare în lipsă este Ahmed Sami El Bourdaki.

Surse din rândul anchetatorilor spun că acesta este şi el student la UMF Iaşi şi era un cunoscut al uneia dintre victime.

Reamintim că potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, într-un imobil din municipiul Iaşi, amplasat pe strada Moara de Vânt, au fost găsite două cadavre. Una dintre persoanele decedate, un bărbat în vârstă de 25 ani, avea cetăţenie marocană. Potrivit reprezentanţilor Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, el era student în anul doi la Facultatea de Medicină. Cea de-a doua persoană decedată era prietena acestuia, o tânără în vârstă de 23 ani. Rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi a declarat că tânăra a fost studentă a Facultăţii de Psihologie, în anul universitar 2017 - 2018, când a susţinut şi promovat câteva examene. Ea a fost exmatriculată în 2018.

Descoperirea asasinatului a fost făcută de poliţişti care au fost informaţi de familia băiatului cu privire la posibila dispariţie a acestuia. În cursul zilei de 10 decembrie el ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles.

Trupurile celor doi tineri prezentau urme de violenţă, iar în imobil s-au identificat urme de ardere.

Managerul Institutului de Medicină Legală, Diana Bulgaru, a declarat că în urma necropsiei s-a constatat că în ambele cazuri rănile provocate prin înjunghiere erau "trase la indigou". Fata avea 33 de plăgi prin înjunghiere, bărbatul - 17. Nu erau arsuri pe corpurile lor, deşi a fost foc în casă. Au interesat zona organelor vitale, unele dintre ele au ajuns la coloana cervicală, în zona gâtului. La testele preliminare nu a fost identificat consum de droguri sau băuturi alcoolice.

În urma descoperirii cadavrelor celor doi mai multe persoane au fost aduse la audieri, dar au fost lăsate să plece acasă după câteva ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.