Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pretinsa `victimă` a ex-magistratului Negulescu, Vlad Cosma, `pusă la colț` de ICCJ - Magistrații nu i-au dat dreptul la ultimul cuvânt - Decizia, în octombrie

romaniatv.net
Mircea Cosma Vlad Cosma

Un complet de trei judecători de la instanța supremă, a finalizat, miercuri, cercetarea judecătorească, în dosarul SIIJ în care magistratul Adina Florea îl acuză pe ex-procurorul DNA Mircea  Negulescu de multiple acte de influențare a martorilor, cercetare abuzivă și alte fapte.

După ascultarea pledoariilor finale ale procurorului PICCJ, care a cerut achitarea, a avocatului inculpatului, care a cerut același lucru și al avocatului lui Vlad Cosma, parte civilă în procesul penal, care a cerut condamnarea lui Negulescu instanța a ascultat ultimul cuvânt al celui judecat.

Astfel, Mircea Negulescu a explicat în termeni juridici și pe baza articolelor de lege de ce, în opinia sa ar trebui ca magistrații ICCJ să stabilească o soluție de achitare.

Acesta a amintit că faptele pentru care a fost trimis în judecată sunt prescrise, dar a arătat că nu dorește ca acest aspect legal să constituie un impediment, și că vrea să fie judecate faptele.

Concret, el a cerut achitarea sa pentru temeiul legat „faptele nu există„, arătând la rândul său că probele din dosar nu dovedesc cele descrise de procuroarea Adina Florea.

„Victimă„ trimisă „la plimbare„...

După ultimul cuvânt al ex-procurorului Mircea Negulescu, Vlad Cosma, pretinsa victimă a anchetatorului a cerut instanței supreme să ia cuvântul.

La acest moment judecătorii l-au oprit pe Cosma din vorbit și i-au explicat că dreptul său de a lua cuvântul s-a epuizat la momentul la care a vorbit avocata sa.

Astfel magistrații au refuzat să îl asculte pe Vlad Cosma, cel cercetat de Negulescu pentru fapte economice și de corupție în mai multe dosare penale.

Este de amintit că Vlad Cosma, sora sa Andreea Cosma, ambii copiii ex-președintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, au fost cercetați la nivelul județului Ploiești și totodată au fost participanți ai unei masive campanii de denigrare a DNA Ploiești în perioada în care instituția era condusă de magistratul Lucian Onea.

Totodată este de amintit că în paralel cu campania de denigrarea s-a înființat Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) iar puținele rechizitorii emise de această structură au fost cele cu Lucian Onea și Mircea Negulescu, dosare instrumentate pe baza plângerilor familiei Cosma.

SIICJ a fost desființată iar toate dosarele cu magistrați se află în prezent în lucru la Parchetul instanței supreme, instituția abilitată prin lege pentru preluare și continuarea cercetărilor.

Dosarul

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a validat rechizitoriul formulat de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și a decis că fostul procuror Mircea Negulescu poate fi judecat.

„Respinge, ca nefondate, cererile și excepțiile formulate în cauză. Constată legalitatea sesizării Înaltei Curți de Casație și Justiție – Secția Penală cu rechizitoriul nr. 2170/P/2019 din 04 iunie 2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, privind pe inculpatul Negulescu Mircea, legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecății”, se arată în dispozitivul publicat de magistrații ICCJ, conform luju.ro.

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) l-a trimis în judecată pe Mircea Negulescu pentru cercetare abuzivă, instigare la inducerea în eroare a organelor judiciare, precum și pentru patru fapte de influențare a martorilor. Dosarul în care va fi judecat Negulescu vizează felul în care s-au făcut cercetările în cazul fostului deputat Vlad Cosma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.