Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul aurului a ajuns la al treilea maxim istoric din această săptămână

aur lingou

Aurul a urcat vineri la al treilea maxim istoric din această săptămână, la BNR, atingînd 259,1273lei/gram, după valorile atinse miercuri, de 258,8486 lei/gram și luni, de 257,3676 lei/gram.

Prețul aurului a crescut și pe piețele internaționale la niveluri maxime, în această săptămână, pe fondul tensiunilor dintre China și Statele Unite, al scăderii dolarului și ratele ultra-scăzute ale dobânzilor, la prețuri foarte apropiate de pragul de 2.000 de dolari uncia. Vineri prețul spot al aurului era în creștere cu 0,83%, la 1.975,58 dolari pe uncie, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Traian Băsescu, după ieșirea fără precedent a lui Klaus Iohannis la adresa PSD: 'Îmi e greu să îl înțeleg. Eu le dădeam una peste ceafă miniștrilor'

Banca Goldman Sachs a anticipat o creștere a prețului aurului la 2.300 de dolari uncia în anul următor. Analiștii băncii au majorat, de asemenea, prognoza pe 12 luni pentru argint, cu 36%, până la 30 dolari pe uncie.

La București, euro este cotat la 4,8316 lei, în scădere foarte ușoară, dolarul la 4,0780 lei, cu o tendință de scădere care se manifestă și pe plan internațional, iar francul elvețian la 4,48756 lei, în scădere ușoară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.