Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul barilului de petrol se prăbușește în timp ce prețurile motorinei și benzinei explodează

Hydrocarbons Technology
rafinarie

Prețul aurului negru și-a accelerat marți prăbușirea, deoarece temerile legate de o recesiune în țările consumatoare de țiței, care ar putea distruge cererea, au depășit îngrijorările legate de întreruperile de aprovizionare, potrivit AFP preluat de news.ro/ Totul în condițiile în care pentru consumatorii finali prețurile carburanților au ajuns la maxime istorice.

Până la ora 16:10 GMT (18:10 la Paris), țițeiul Brent din Marea Nordului cu livrare în septembrie era în scădere cu 9,05%, la 103,23 dolari, după ce scăzuse cu aproape 10%.

Petrolul american West Texas Intermediate (WTI), cu livrare în august, a scăzut cu 8,48%, la 99,24 dolari, coborând sub 100 de dolari pe baril.

"Temerile legate de recesiune reduc perspectivele privind cererea de petrol și împing prețurile în jos", a declarat pentru AFP Ipek Ozkardeskaya, analist la Swissquote.

WTI din SUA a alunecat sub simbolica cifră de 100 de dolari pe baril, pentru prima dată în aproape două luni.

În condițiile în care petrolul a coborât sub acest important "prag psihologic", analistul indică posibilitatea ca prețurile să scadă până la următorul nivel fatidic de 85 de dolari pe baril.

Într-un scenariu de recesiune, analiștii Citi prevăd chiar o scădere a prețului petrolului la 65 de dolari pe baril până la sfârșitul anului, iar apoi la 45 de dolari dacă Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (Opec+) nu intervine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.