Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţul gazelor a SĂRIT ÎN AER, în Marea Britanie, după ce o centrală a OMV din Austria a explodat

newsonly.gr
gaze naturale

Preţul gazelor naturale în Marea Britanie a urcat marţi, după ce explozia de la o centrală pe gaz a companiei OMV din Austria a ameninţat să reducă fluxul, pe o piaţă afectată deja de vremea nefavorabilă, transmit Bloomberg şi Reuters.

Marţi, la bursa ICE Futures Europe din Londra, preţul gazelor naturale cu livrare luna viitoare a urcat cu 20%, până la 92 penny pentru 100.000 de BTU (unitate de măsură pentru căldură), cel mai ridicat nivel înregistrat din decembrie 2013, scrie agerpres.ro.

Citește și: Neașteptat! Hagi are, la Viitorul, un jucător mai BOGAT decât el! Cine este fotbalistul și ce afacere are familia sa

Tot din cauza exploziei, principala rută de tranzit a gazelor din Slovacia către Austria a fost suspendată marţi, a anunţat Eustream, operatorul sistemului slovac de transport al gazelor naturale.

'Ca rezultat al evenimentelor din Austria, ne-am ajustat regimul de tranzit al reţelei noastre pentru a asigura securitatea şi a suspenda tranzitul către Baumgarten. Nu există un impact imediat asupra livrărilor de gaze în Slovacia', a precizat un purtător de cuvânt al Eustream.

Citește și: MAI face un apel pentru polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop! Solicitarea reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne

O explozie survenită marţi dimineaţa la o centrală pe gaz a companiei OMV din Baumgarten, în estul Austriei, s-a soldat cu un mort şi rănirea mai multor persoane.

Explozia, ale cărei cauze nu au fost deocamdată identificate, s-a produs la ora 8.45 (7.45 GMT) şi a fost urmată de un incendiu. 'Lucrurile se află sub control', a dat asigurări pentru France Presse purtătorul de cuvânt al poliţiei Edmund Tragschitz.

Citește și: Gabriela Firea a fost „UMBRA” lui Mugur Isărescu! Ce funcții a avut actualul primar al Capitalei pe vremea când șeful BNR era prim-ministru

O persoană a murit şi aproximativ 18 au fost rănite în urma deflagraţiei, necesitând îngrijiri medicale.

Cauza exploziei de marţi din Baumgarten este de origine tehnică şi este în derulare o investigaţie, a anunţat Poliţia din provincia Austria Inferioară, pe contul său de Twitter.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu dă sfoară-n țară! Anunț de ULTIMĂ ORĂ referitor la salarii

Terminalul de la Baumgarten este principalul centru de distribuţie în Austria pentru gazul natural venit din Rusia şi Norvegia. Instalaţia, inaugurată în 1959 şi având o capacitate anuală de 40 de miliarde de metri cubi, reprezintă unul din principalele 'hub'-uri de gaz din Europa centrală, deservind în special nordul Italiei şi sudul Germaniei. Este controlat în proporţie de 51% de grupul energetic austriac OMV.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, iar statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea - 18,99%, în timp de 9,36% se tranzacţionează liber pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Citește și: Euro SPERIE din nou leul! Creștere FURTUNOASĂ – cursurile pieței valutare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.