Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul pe care îl vor plăti românii pentru o porție de hamsii pe litoral în minivacanţa de Paşte - În Grecia e mai ieftin

pixabay
hamsii

Minivacanța de 1 Mai este tot mai aproape așa că mulți români se pregătesc să petreacă zilele libere pe litoralul românesc. Turiștii care vor să se bucure pe deplin de deliciile pescărești trebuie să își pregătească un buget consistent pentru că prețurile sunt ceva mai piperate în sezonul estival 2024.

Restaurantele se pregătesc să îi întâmpine pe turiști cu preparate savuroase din pește, însă costurile pentru o experiență culinară de excepție și, totodată prețurile pentru o noapte de cazare în acest sezon estival sunt în creștere.

Hamsiile, una dintre delicatesele de pe litoral, vor avea un preț mai ridicat în acest sezon.

Dacă în trecut puteai savura o porție cu mujdei pe plajă cu doar 10 lei, acum te poți bucura de ele numai dacă ești dispus să plătești chiar și 50 de lei pentru o porție servită cu mujdei de usturoi.

Prețurile pentru hamsii variază în funcție de restaurant și stațiune. La restaurantul Reyna din portul Constanța, o porție de doar 250 de grame costă în jur de 45 de lei, în timp ce la Pescăria lui Matei din Agigea, 100 de grame costă 22 de lei. Golful Pescarilor, un renumit local de pe litoral, oferă o porție de hamsii pentru 34 de lei, pentru 200 de grame.

În Grecia e mai ieftin

Dacă este să facem o comparație cu litoralul grecesc, o altă destinație de vacanță preferată de turiștii români prețurile din România sunt considerabil mai mari. Spre exemplu, anul trecut, o porție de hamsii în Halkidiki într-un restaurant grecesc aflat pe malul mării costa în jur de 4 euro (20 de lei).

În ceea ce privește cazarea, prețurile pornesc de la 250 de lei pe noapte în stațiunile de la malul mării. Cu toate acestea, unele hoteluri sunt închise, iar prețurile la unitățile de cazare deschise pot fi mai mari decât cele din străinătate.

De exemplu, pentru minivacanța de 1 Mai, o noapte la un hotel de 4 stele din partea de nord a stațiunii Mamaia poate ajunge la 1,550 de lei, potrivit Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.