Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţul petrolului a crescut în așteptarea reduceri livrărilor OPEC

sonda petrol

Preţurile petrolului au crescut luni cu circa 1%, piaţa anticipând că principalul exportator, Arabia Saudită, va convinge OPEC să reducă livrările spre sfârşitul acestui an, transmite Reuters.

Cotaţia petrolului Brent cu livrare peste o lună este în urcare cu 0,9% faţă de închiderea precedentă, la 67,36 dolari pe Baril.

Preţul petrolului  West Texas Intermediate (WTI) este în urcare cu 1,3%, la 57,17 dolari pe baril.

”Preţurile petrolului continuă să îşi revină...în condiţiile în care piaţa va urmări cu atenţie un posibil impact al reducerii livrărilor”, a declarat Sukrit Vijayakar, director al firmei de consultanţă Trifecta din India.

Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), condusă de facto de Arabia Saudită, doreşte reducerea livrărilor de petrol cu 1-1,4 milioane de bari pe zi, pentru a le ajusta la încetinirea creşterii cererii şi a preveni o ofertă excedentară.

În pofida creşterii de luni, preţurile ţiţeiului sunt mai mici cu aproape 25% sub maximele recente, atinse la începutul lunii octombrie, din cauza creşterii ofertei şi încetinirii avansului cererii.

Aceste evoluţii au apărut parţial după ce Washingtonul a permis unor clienţi importanţi ai Iranului, majoritatea din Asia, derogări de la sancţiunile reimpuse Teheranului în noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.