Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului crește pe fondul invaziei ruse în Ucraina

GreenBiz
piata energiei petrol

Prețul petrolului a urcat vineri cu aproape 3%, din cauza îngrijorărilor legate de perturbarea aprovizionării la nivel mondial ca urmare a impactului sancțiunilor comerciale impuse Rusiei, mare exportator de țiței și carburanți, după ce a invadat Ucraina, scrie Reuters.

Țițeiul Brent, de referință la nivel mondial, a crescut vineri cu 2,81 dolari, sau 2,8%, la 101,89 dolari pe baril, după ce a urcat până la 101,99 dolari.

Țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a atins un maxim de 95,64 dolari pe baril, iar cel mai recent a crescut cu 2,37 dolari, sau 2,6%, la 95,18 dolari.

Începutul invaziei din Ucraina, joi, a făcut ca prețurile să depășească 100 de dolari pe baril pentru prima dată din 2014, Brent-ul atingând 105 dolari.

Asaltul masiv al Rusiei pe uscat, pe mare și pe calea aerului a fost cel mai mare atac asupra unui stat european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, determinând zeci de mii de oameni să își părăsească locuințele.

Ca răspuns la invazie, președintele american Joe Biden a lovit joi Rusia cu un val de sancțiuni, măsuri care împiedică capacitatea Rusiei de a face afaceri în principalele valute, alături de sancțiuni împotriva băncilor și a întreprinderilor de stat.

Marea Britanie, Japonia, Canada, Australia și Uniunea Europeană au dezvăluit, de asemenea, mai multe sancțiuni împotriva Moscovei, inclusiv o măsură a Germaniei de a opri un gazoduct de 11 miliarde de dolari din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.