Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului este în scădeze: convulsii pe piețele internaționale

PBN Capital
petrol scadere

Preţurile petrolului au scăzut miercuri, după ce Reuters a relatat că Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite ar fi ajuns la un compromis referitor la nivelul producţiei care ar debloca acordul OPEC+ privind creşterea livrărilor la nivel global, în condiţiile în care statele lumii îşi revin din pandemia de coronavirus.

Declinul s-a accentuat după ce date guvernamentale din SUA au arătat că cererea de  benzină a scăzut considerabil săptămâna trecută. În timp ce Administraţia pentru informaţii din domeniul energiei a anunţat că stocurile au scăzut peste aşteptări, pentru a opta oară consecutiv, declinul a fost umbrit de încetinirea cererii de benzină, informează News.ro.

Stocurile de carburanţi din SUA au crescut chiar dacă producţia rafinăriilor a scăzut uşor.

Stocurile americane de benzină au urcat cu 1 milion de barili, comparativ cu aşteptările pentru un declin de 1,8 milioane de barili.

Preţul petrolului Brent a scăzut cu 1,1 dolari pe baril, sau cu 1,45%, la 75,36 dolari pe baril. Cotaţia petrolului West Texas Intermediate a coborât cu 1,55 dolari, sau cu 2%, la 73,73 dolari pe baril.

O sursă din cadrul OPEC+ a declarat că Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite (EAU) au căzut de acord ca EAU să îşi mărească baza de producţie în acordul referitor la producţie al OPEC+ încheiat de statele participante anul trecut.

Acordul ar permite ca membrii OPEC+ să extindă acordul de limitare a producţiei de petrol până la sfârşitul anului 2022, au adăugat sursele.

Ministerul Energiei din EAU a afirrat într-un comunicat că nu a avut loc un acord cu OPEC+ privind baza de producţie şi că discuţiile continuă.

Dezacordul dintre Arabia Saudită şi EA a dus la eşuarea discuţiilor din cadrul OPEC+ de săptămâna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.