Prețul porumbului dulce a explodat: A ajuns să coste mai mult ca niciodată pe tarabele din piețele românești

Autor: Andrei Ștefan

Publicat: 08-06-2025 05:00

Actualizat: 08-06-2025 08:00

Article thumbnail

Sursă foto: facebook

Porumbul dulce, gustarea preferată a multor români în sezonul estival, a devenit în vara lui 2025 un produs de lux, mai ales în marile orașe precum București. Dacă altădată era o achiziție banală și accesibilă, acum prețul unui singur știulete crud a ajuns la 4,99 lei, iar în unele supermarketuri kilogramul se vinde și cu 20 de lei.

Această creștere bruscă a prețului a luat prin surprindere consumatorii, stârnind nemulțumiri și reacții virale în mediul online. „1 euro… așa o fi și în Italia, Spania, Franța?”, „La mare e 2 euro, așa că…”, „Înseamnă că există cerere… și unii dau cât nu face…”, sunt doar câteva dintre comentariile adunate de cancan.ro.

Pe lângă costul ridicat, clienții reclamă și lipsa de transparență privind originea produsului. În multe cazuri, porumbul este ambalat sau vândut individual fără etichetă clară despre țara de proveniență – o informație importantă pentru cei care vor să știe dacă aleg un produs românesc sau importat.

Această opacitate nu face decât să adâncească suspiciunile legate de calitatea porumbului dulce de pe rafturi.

Google News
Explorează subiectul
Comentează
Articole Similare
Parteneri