Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţul ridicat la grâu creează provocări pentru producătorul italian de paste Barilla

Like me
spaghete paste

Livrările limitate de grâu la nivel mondial şi creşterea preţurilor la materii prime creează provocări pentru producătorul italian de paste Barilla şi de asemenea scot în evidenţă fragilitatea sistemului alimentar, a declarat joi vicepreşedintele Paolo Barilla pentru Reuters.

"Considerăm mâncarea drept ceva de la sine înţeles, dar unele organizaţii şi unii oameni muncesc pentru a o furniza şi este ceva foarte fragil. În acest an vedem o scădere a producţiei de grâu şi poate fi o perioadă foarte dificilă", a spus Paolo Barilla, 60 de ani, care conduce firma de familie împreună cu rudele sale. "Nu ne aşteptam la asta în urmă cu două sau trei luni, aşa că aici este fragilitatea sistemului. Începem de asemenea să vedem efectele schimbărilor climatice, ar putea afecta negativ producţia în categoria noastră", a apreciat Paolo Barilla.

Temperaturile ridicate au afectat culturile de grâu în ultimele luni în cele mai importante puncte de export la nivel mondial, luând prin surprindere firmele de trading şi provocând probleme de aprovizionare pentru cumpărători.

Paolo Barilla a spus că situaţia este foarte instabilă pentru moment, iar costurile ridicate la materii prime, energie, ambalare şi logistică lasă un spaţiu limitat de manevră. "Nu suntem o companie foarte flexibilă când vine vorba de aceste costuri...nu există o modalitate prin care să le absorbim. Anul acesta şi anul următor vor fi foarte dificili", a spus Paolo Barilla.

Înfiinţată în 1877, firma Barilla este lider mondial în producţia de paste, potrivit Euromonitor International, dar vinde şi biscuiţii Mulino Bianco şi sosurile pesto şi de tomate. În 2020, cifra de afaceri a Barilla a crescut cu 7% până la peste 3,89 miliarde de euro, scrie Agerpres.ro.

Modernizarea sistemelor firmei este o prioritate, susţine Paolo Barilla. Compania va investi aproximativ 1,4 miliarde euro între 2020 şi 2024 pentru inovaţie şi dezvoltare. De asemenea, a făcut unele achiziţii care, fie se potrivesc cu operaţiunile sale de bază, fie îi permit să descopere un nou segment de afaceri. "Acum partea care are legătură cu învăţarea a devenit şi mai important pentru că sunt foarte multe propuneri cu privire la noi alimente, livrare, gastronomie, reţete, conţinut digital", a spus Paolo Barilla.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.