Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile apartamentelor din București au crescut cu aproape 10% în octombrie. Constanța conduce topul scumpirilor

economica.net
sector 1 blocuri bloc apartamente

Analiză Storia – În octombrie, apartamentele de vânzare din România au fost, în medie, cu 8% mai scumpe decât anul trecut

Constanța – apartamentele vechi, cu 12% mai scumpe la vânzare decât anul trecut

București – apartamentele noi, vândute cu 9% mai mult față de anul trecut

Prețurile apartamentelor de vânzare noi (+9%) și vechi (+7%) sunt în creștere

Prețul solicitat pe metru pătrat pentru apartamentele noi de vânzare a crescut cu 9% în luna octombrie a.c, față de aceeași lună a anului anterior, în timp ce prețul apartamentelor vechi a crescut, în medie, cu 7%, conform celor mai recente date de pe Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX.

Față de anul trecut

Față de anul trecut, în luna octombrie a.c., românii au vizualizat cu 14% mai multe pagini cu anunțuri de apartamente oferite spre vânzare și au realizat cu 31% mai multe contactări (contactările sunt interacțiunile între cei sunt în căutarea unei locuințe și cei care publică anunțuri de vânzare pe platformă).

Cele mai mari creșteri de prețuri față de aceeași perioadă a anului trecut s-au înregistrat la apartamentele vechi din Constanța (+12%) și la apartamentele noi din București (+9%). Analiza a luat în calcul nouă dintre cele mai mari orașe de pe platforma de imobiliare Storia.

„Într-un context economic marcat de schimbări fiscale importante, constatăm o tendință clară de accelerare a creșterii prețurilor imobiliare în România.

Această evoluție este parțial determinată de dorința tot mai pronunțată a românilor de a achiziționa proprietăți fără a plăti costuri adiționale considerabile, în lumina noilor măsuri fiscale care vor avea impact asupra pieței imobiliare începând din 2024.

Cererea în creștere reflectă și încrederea continuă a românilor în investițiile imobiliare și ne arată că acest sector rămâne atractiv pentru mulți”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.