Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile au bubuit în Grecia: românii care vor merge în vacanță vor avea un șoc cu noile prețuri

nothinfamiliar.com
Mykonos grecia vacanta

Grecia este una dintre destinațiile favorite de vacanță ale românilor, în special din cauza peisajelor de vis, dar și a prețurilor accesibile. Din această vară, turiștii vor avea un mic șoc, pentru că prețurile au crescut simțitor, în special la terase sau restaurante.

Scumpirea materiei prime a condus la o creștere spectaculoasă a prețurilor. Presa din Grecia estimează că o masă care, înaintea pandemiei de Covid-19, costa 30 de euro, acum este 50 de euro, iar o masă care costa 50 de euro, acum va costa în jur de 80 de euro.

Toate s-au scumpit, iar vacanțele în Grecia nu vor mai fi accesibile oricui.

Patronii au probleme cu materia primă

Bucătarul Argyro Koutsou are o durere de cap destul de imprevizibilă: să pună sau nu cartofi prăjiți în meniu? Pare o glumă, dar nu este.

"La ultimul restaurant la care am lucrat, foloseam două uleiuri de măsline, ambele extravirgine: unul pentru prăjit și celălalt pentru crud", explică ea. Pe primul îl cumpăra cu 5,5 euro pe litru, iar uleiul ei "bun", de la un producător renumit din Mani, cu aproape 7,5 euro pe litru. Acum, acesta a explodat la 17 euro, în timp ce cel de 5,5 a coborât la 10. "Spuneți-mi, ce ar trebui să fac? Ca să am cartofi prăjiți trebuie să cer 7 euro pe porție... Fără cartofi prăjiți? Să dau ulei de semințe care este otravă? Sau o să am coșmaruri în somn cu recenzii pe Google care să mă bată la cap că vând cartofi prăjiți de 7 euro la o alimentară?".

În mod similar, bucătarului și acum unic proprietar al restaurantului Cookoovaya, Pericles Koskinas, explică situația celebrei salate țărănești din Grecia. "Aud oameni indignați spunând că am fost la acest restaurant și am plătit 13 euro pentru salata țărănească. Dacă restaurantul este acolo unde se oprește autobuzul, unde a ajuns materia primă, sunt de acord, salata are un preț exagerat. Dar dacă bucătarul a umblat să găsească uleiul potrivit, roșia potrivită, caperele potrivite și măslinele potrivite în toată Grecia și să adauge toate costurile și traseele, atunci prețul nu mai este exagerat”.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.