Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile Criptomonedelor: Când Este Cel Mai Bun Moment Să Cumperi Cripto?

Kriptomat
criptomonede

Ca să faci o investiție profitabilă, cumpără când prețurile sunt jos și vinde când prețurile sunt sus.

Această înțelepciune convențională sună simplu – însă nu este atât de simplu să investești profitabil. Și asta se aplică în special în lumea investițiilor cripto. Volatilitatea pieței face ca valorile criptomonedelor să se scufunde și să se ridice în mod dramatic fără nici un avertisment sau vreo cauză evidentă. Criptomonedele pe care le-ai cumpărat săptămâna trecută cu doar 100 € pot valora azi 1.000 € – sau 10 €.

Asta face ca tranzacționarea pe o bursă de criptomonede să fie atât de dificilă pentru comercianți, dar și pentru alții care așteaptă momentul potrivit pe piață – ca să cumpere și să vândă conform predicțiilor în ceea ce privește modificările valorilor criptomonedelor. Prețurile criptomonedelor urcă și coboară conform condițiilor pieței, zvonurilor sau reglementărilor guvernamentale, tweet-urilor făcute de celebrități, și uneori fără nici un motiv aparent. Este o provocare uriașă să-ți găsești momentul pentru a cumpăra atunci când prețurile sunt jos sau sus.

O Perspectivă Mai Largă

De aceea, Kriptomat se numără printre puținele companii de tranzacționare de criptomonede care încurajează investitorii să privească pe termen lung atunci când doresc să cumpere criptomonede și oferă instrumente care susțin managementul portofoliului pe termen lung.

Graficele de prețuri reprezintă doar suișuri și coborâșuri atunci când te uiți la maxime și minime pe termen scurt. Însă când îți schimbi atenția pe perioada unui an, doi ani, cinci ani sau mai mult, volatilitatea lumii cripto se mai limpezește. E ușor să vezi trendurile pe termen lung. Și pentru cele mai multe criptomonede, trendul pe termen lung merge în sus

Vezi recordurile de preț Bitcoin. În ultimii 10 ani, valoarea unui Bitcoin a crescut la o rată anuală compusă uimitoare, de 132,2%. Aurul a atins pentru același indicator 1,2% CAGR în aceeași perioadă. Standard & Poor 500 a adus câștiguri de 16,6% CAGR pentru investitori, iar cei care au cumpărat fonduri industriale listate pe Dow Jones au câștigat 11,41% CAGR pentru investițiile lor.

În oricare perioadă de o săptămână sau o lună, volatilitatea Bitcoin ar fi putut să determine investitorii să înregistreze atât pierderi majore, cât și câștiguri majore. Însă această volatilitate este jucată pe un trend crescător pe termen lung. Dacă ai fi cumpărat Bitcoin de 1.000 € acum zece ani, azi ai fi fost bogat.

Viziunea pe termen lung îți permite să urmezi sfatul unor guru din industria financiară cum este CEO-ul Berkshire Hathaway, Warren Buffett care spune că investițiile ar trebui să se bazeze pe durata de timp din piață, mai degrabă decât pe găsirea momentului potrivit pe piață. Buffet susține că și-a crescut averea fără să facă predicții despre preț sau anumite acțiuni.

O modalitate să urmezi sfatul lui Buffet este să profiți de funcția de Cumpărare Recurentă Kriptomat, care permite investitorilor să își crească portofoliile gradual efectuând cumpărări mici și regulate după un calendar săptămânal sau lunar. Portofoliile cresc gradual, în timp, cu suficientă varietate, ceea ce te poate ajuta să te pensionezi mai ușor, să cumperi proprietăți sau să plătești pentru o educație mai scumpă la universitate. Înseamnă că poți să începi să investești imediat, chiar dacă nu ai economisit suficienți bani să faci o cumpărare majoră. În timp, investițiile mici se transformă în dețineri cripto majore.

content-image

Calcularea Randamentului

Trendul istoric general de pe piața cripto a fost orientat în sus dacă te uiți pe o perioadă de mai mulți ani. Da, anumite monede își pierd din valoare. Sunt perioade de săptămâni, și luni, când prețurile pot coborî mai jos decât valoarea cu care ai cumpărat inițial. Dar pe termen lung, înregistrările datelor oferite de graficele cripto și cele de prețuri demonstrează că atunci când cumperi active digitale și le păstrezi pe termen lung reprezintă o strategie câștigătoare pentru Bitcoin și multe alte criptomonede.

Reprezentarea Trendurilor

Cât ar fi valorat o investiție de 100 € în Bitcoin – sau Shiba Inu sau Ethereum sau orice altă criptomonedă dacă ai fi cumpărat acum o săptămână? Cât ar fi valoarea criptomonedei dacă ai fi cumpărat acum o lună? Dar acum un an?

Ai putea să generezi o serie de grafice de prețuri și să îți creezi un fișier ca să calculezi și să afli. Sau ai putea să folosești calculatorul Kriptomat Cum Ar Fi Fost Dacă, care realizează calcule pe baza cifrelor care sunt mereu actualizate 24/7.

Kriptomat oferă rezultate ușor de înțeles pentru peste 350 de criptomonede. Poți să vezi dintr-o privire cât ar fi valorat o investiție de 100 € făcută ieri, acum o săptămână, acum două săptămâni, acum o lună sau acum un an. Aceste date evidențiază trendurile pe termen lung și te pot ajuta să identifici criptomonedele care poate sunt supraapreciate sau subapreciate.

content-image

Ele mai arată și valoarea timpului petrecut pe piață în loc să încerci să găsești momentul potrivit pentru a tranzacționa conform predicțiilor pentru minime și maxime. Și arată că, chiar și atunci când prețurile criptomonedelor sunt jos, ele pot trece printr-o corectare pe termen scurt ce merge pe un trend general crescător atunci când te uiți pe termen lung.

Când este cel mai bun moment să investești? Așa cum spune și Warren Buffett, “Cel mai bun moment pentru investiții a fost acum câțiva ani. Al doilea cel mai bun moment este acum.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.