Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile europene la gaz natural lichefiat au atins minimele ultimelor 8 luni

Shutterstock
gnl europa

Prețurile europene la GNL au scăzut la cel mai scăzut nivel din ultimele opt luni, urmărind pierderile de pe hub-ul olandez de referință TTF, pe fondul vremii blânde și al fundamentelor generale descendente, scrie montelnews.com.

Prețul de debarcare pentru GNL livrat ex-navă (sau DES) către nord-vestul Europei în martie a fost evaluat luni seara la 7,59 USD/MMbtu (24,04 EUR/MWh), cu 0,40 USD mai mic în ziua respectivă și cel mai scăzut din 6 iunie, potrivit datelor Spark Commodities.

Prețurile au umbrit prețurile hub-urilor europene de gaze, TTF coborând la un minim al ultimelor șapte luni de 25,63 EUR/MWh ieri, înainte de a se stabili la 25,73 EUR/MWh.

Temperaturi ridicate, stocuri mari

Prețurile europene la gaze naturale au scăzut pe fondul stocurilor ridicate, al cererii scăzute și al generării puternice de energie regenerabilă, a declarat banca australiană ANZ.

"Acest lucru a fost cuplat cu o vreme relativ blândă în timpul iernii din emisfera nordică", a spus acesta, iar relaxarea ofertei riscă să înregistreze o scădere cu peste 20% de la începutul anului. Sunt așteptate pierderi suplimentare după ce prognozele au indicat că "temperaturile sunt probabil peste normele sezoniere în întreaga Europă pe tot parcursul lunii februarie".

Între timp, instalațiile europene de stocare subterană a gazelor au fost ultima dată pline în proporție de 67 %, ușor mai mult de la an la an.

Cu toate acestea, livrările de GNL în această lună au scăzut cu 15 %, până la 4,7 miliarde de metri cubi de la o lună la alta, din cauza întârzierilor în aprovizionarea Qatarului și a cererii scăzute, a raportat Montel luni.

Principalul concurent al Europei pentru combustibilul răcit, Asia, a înregistrat, de asemenea, prețuri în jurul minimelor multianuale de 9,44 USD/MMbtu, deși a rămas mai competitivă pentru transportul de mărfuri către această din urmă regiune.

Cu toate acestea, cererea asiatică de GNL, la fel ca cea europeană, a rămas scăzută pe fondul vremii blânde și a stocurilor ridicate, au spus participanții.

Există, de asemenea, o activitate diminuată în regiune, deoarece vacanța de o săptămână de Anul Nou Lunar a început sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.