Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile mari la gaze închid producția mai multor fabrici din România. Angajații Alum Tulcea disponibilizați

www.business-review.eu
Alum Tulcea

Producătorul de alumină Alum Tulcea, controlat de Alro Slatina, va suspenda din august producţia, potrivit planului de activitate. Compania avea 792 de angajaţi la finalul anului trecut. Pe 29 iulie este convocată Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor.

„Costurile de producţie ale Alum au fost grav afectate începând cu luna aprilie 2022 din cauza preţului gazului. (…) În aceste condiţii planul de activitate al uzinei pentru anul 2022 a fost revizuit. S-a reevaluat numărul de salariaţi care să fie implicaţi direct în activităţile de curăţare instalaţii, mentenanţă/reparaţii, precum şi de continuare a activităţii de cercetare. S-a revizuit organigrama societăţii luând în calcul menţinerea unui nucleu de specialişti din toate departamentele uzinei, pentru a pregăti reluarea activităţii de producţie în momentul în care evoluţia preţurilor la energie electrică şi gaze naturale o va permite”, se arată în planul de activitate al companiei, scrie Mediafax.

Oficialii nu au transmis câţi angajaţi vor fi păstraţi în „nucleul de specialişti“ şi câţi vor fi disponibilizaţi după suspendarea producţiei.

În planul de activitate se arată că din august până la final de an activitatea de producţie este suspendată.

Amintim că o serie de firme au fost nevoite să își oprească temporar producția: Azomureș, Alro Slatina și acum Alum Tulcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.