Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţurile petrolului au crescut după datele privind încetinirea inflaţiei în SUA

assets.rbl.ms
petrol-gaze

Preţurile petrolului au crescut miercuri cu 2%, deoarece datele privind încetinirea inflaţiei din SUA au stimulat speranţa că Rezerva Federală se apropie de încheierea ciclului său de majorări ale dobânzii cheie şi au atenuat impactul unei mici creşteri a stocurilor de ţiţei din SUA, transmite Reuters, conform news.ro.

Cotaţia ţiţeiului Brent a câştigat 1,79 dolari, sau 2,1%, până la 87,40 dolari pe baril, în timp ce preţul U.S. West Texas Intermediate a crescut cu 1,92 dolari, sau cu 2,3%, la 83,43 dolari.

Preţurile au crescut marţi cu aproximativ 2%.

Indicele preţurilor de consum (IPC) din SUA a urcat cu 0,1% luna trecută, după ce a crescut cu 0,4% în februarie, a declarat Departamentul Muncii. În cele 12 luni până la 31 martie, IPC a crescut cu 5%, cel mai mic avans anual din mai 2021.

IPC a crescut cu 6% în februarie, de la an la an.

”Cifra IPC implică, într-o anumită măsură, că Fed va începe să reducă dobânzile până la sfârşitul anului. Aceasta este o evoluţie pozitivă pentru cererea de energie”, a declarat Robert Yawger, director pentru contracte la termen de energie la Mizuho Securities.

Obligaţiunile guvernamentale, un indicator al acţiunilor globale şi preţul aurului au crescut, în timp ce dolarul a scăzut brusc după aceste date.

O monedă americană mai slabă face, de asemenea, petrolul, al cărui preţ este stabilit în dolari, mai ieftin pentru cumpărătorii care deţin alte valute.

Fondurile speculative au cumpărat contracte futures pe piaţă în ultimele zile, în aşteptarea creşterii cererii, a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior pentru tranzacţii la BOK Financial.

Consilierul economic de top al preşedintelui american Joe Biden şi fostul vicepreşedinte al Rezervei Federale, Lael Brainard, a declarat, de asemenea, că vede inflaţia în scădere.

Pieţele au ignorat o mică creştere a stocurilor de ţiţei din SUA, atribuind-o parţial eliberării de petrol din rezerva de urgenţă din SUA, mandatată de Congres, şi exporturilor mai scăzute la începutul lunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.