Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţurile petrolului au crescut joi cu circa 7%, continuând fluctuaţiile mari după mai multe zile de pierderi

news.ro
conducte petrol

Preţurile petrolului au urcat joi cu aproximativ 7%, continuând o serie de fluctuaţii mari, în timp ce piaţa şi-a revenit după câteva zile de pierderi, în urma îngrijorărilor legate de un posibil deficit de ofertă în săptămânile următoare din cauza sancţiunilor impuse Rusiei, transmite Reuters preluat de news.ro

Contractele de referinţă pentru petrol au cunoscut în ultimele săptămâni cea mai volatilă perioadă înregistrată de la jumătatea anului 2020.

După ce au scăzut pe măsură ce cumpărătorii şi-au marcat profiturile, preţurile şi-au reluat tendinţa ascendentă, traderii aşteptându-se în curând la un deficit pe piaţa de energie.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au câştigat 7,95 USD, sau 8,08%, până la 105,89 dolari pe baril.

Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a fost cotat în creştere cu 6,83 dolari, sau cu 7,15%, până la 101,86 dolari pe baril.

În ultimele opt sesiuni de tranzacţionare, petrolul Brent a fost tranzacţionat până la 139 de dolari pe baril şi până la 98 de dolari pe baril, rezultând un spread de peste 40 de dolari pe baril.

Numeroase ţări au interzis achiziţionarea de petrol rusesc pentru a pedepsi Moscova pentru invadarea Ucrainei în urmă cu aproape trei săptămâni.

Rusia, care numeşte acţiunea militară ”o operaţie specială”, este cel mai mare exportator mondial de ţiţei şi produse combustibile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.