Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile petrolului au scăzut, după ultima prognoză oferită de FMI

PBN Capital
petrol scadere

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu 5% în cadrul unor tranzacţii volatile, din cauza preocupărilor legate de cerere, după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a redus previziunile de creştere economică şi a avertizat cu privire la o inflaţie mai mare, transmite Reuters.

Preţurile au scăzut în ciuda producţiei mai mici a OPEC+, care a livrat în martie cu 1,45 milioane de barili pe zi (bpd) sub ţintele sale proprii, deoarece producţia din Rusia a început să scadă în urma sancţiunilor impuse de Occident, potrivit unui raport al alianţei de producători văzut de Reuters, informează News.ro.

Rusia a produs în martie 10,018 milioane bpd, cu aproximativ 300.000 bpd sub ţinta sa, pe baza surselor secundare, arată raportul.

Preţul ţiţeiului Brent a scăzut cu 5,62 dolari, sau cu 5%, la 107,54 dolari pe baril, la ora 16:29 GMT (19:29 ora României), în timp ce preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate a scăzut cu 5,29 dolari sau cu 4,9%, până la 102,92 dolari.

FMI şi-a redus previziunile privind creşterea economică globală cu aproape un punct procentual, invocând invadarea Ucrainei de către Rusia, şi a avertizat că inflaţia este acum ”un pericol clar şi prezent” pentru multe ţări.

Perspectiva negativă a amplificat presiunea asupra preţurilor exercitată de aprecierea dolarului la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani.

Dolarul puternic face ca mărfurile comercializate în dolari să fie mai scumpe pentru deţinătorii de alte valute, ceea ce poate diminua cererea.

Preşedintele Băncii Rezervei Federale din St. Louis, James Bullard, a declarat luni că inflaţia din SUA este ”mult prea mare”, în timp ce şi-a repetat argumentul pentru creşterea dobânzilor la 3,5% până la sfârşitul anului, pentru a încetini ceea ce acum este cel mai ridicat nivel al inflaţiei din ultimii 40 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.