Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţurile petrolului o iau din nou în jos: Scădere de peste 3%

sourcezon.com
sua oil

Preţurile petrolului au scăzut joi cu mai mult de 3%, deoarece numărul tot mai mare de cazuri de Covid-19 în China şi sugestia unor rate ale dobânzilor peste aşteptări în Statele Unite au afectat cererea, transmite Reuters, citat de news.ro.

Cotaţia ţiţeiului Brent a scăzut cu 2,64 dolari, sau cu 2,8%, la 90,22 dolari pe baril,

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 3,63 dolari, sau cu 4,2%, până la 81,96 dolari pe baril.

"Este un fel de lovitură triplă. Avem cazuri de Covid-19 în creştere în China, ratele dobânzilor continuă să crească aici, în SUA, iar acum avem o slăbiciune tehnică pe piaţă", a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior pentru tanzacţionare la BOK Financial.

Preşedintele Rezervei Federale din St. Louis, James Bullard, a spus că o regulă de bază a politicii monetare ar impune ca ratele dobânzilor să crească la cel puţin aproximativ 5%, în timp ce ipoteze mai stricte ar recomanda dobânzi de peste 7%.

Dolarul a crescut, de asemenea, pe măsură ce investitorii au analizat datele economice din SUA. Un dolar mai puternic face ca petrolul să fie mai scump pentru deţinătorii altor valute.

China a raportat o creştere a numărului de infecţii zilnice cu Covid-19, iar rafinăriile chineze au cerut să reducă volumul de ţiţei saudit în decembrie, în acelaşi timp încetinind achiziţiile de ţiţei ruseşti.

În timp ce numărul de cazuri de Covid din Chiai este mic în comparaţie cu restul lumii, cel mai mare importator de ţiţei din lume menţine politici stricte pentru a opri focarele înainte ca acestea să se răspândească, diminuând cererea de combustibil.

În ceea ce priveşte indicatorii tehnici, contractele futures pe o lună din SUA au scăzut sub media pe 50 de zile, declanşând lichidarea fondurilor, a spus Kissler, adăugând că se aşteaptă ca presiunea să continue probabil în prima parte a săptămânii viitoare.

Polonia şi NATO au declarat miercuri că o rachetă care s-a prăbuşit în interiorul Poloniei, membru NATO, a fost probabil o rachetă rătăcită lansată de apărarea antiaeriană a Ucrainei şi nu o lovitură rusă, atenuând temerile că războiul dintre Rusia şi Ucraina se va răspândi peste graniţă.

”Din fericire, acele temeri s-au diminuat, iar situaţia s-a detensionatt, ceea ce a dus la anularea câştigurilor din petrol”, a declarat Craig Erlam, analist senior de piaţă la OANDA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.