Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile petrolului se prăbușesc, din cauza situației din SUA. Vom vedea efectul și la pompă?

PBN Capital
petrol scadere

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu aproximativ 2%, în tranzacţii volatile, punând capăt creşterilor din ultimele trei zile, deoarece datele economice din SUA au sugerat că Rezerva Federală ar putea majora în continuare ratele dobânzilor în încercarea sa de a combate inflaţia, transmite Reuters.

Preţul ţiţeiului Brent a scăzut cu 1,48 dolari, sau cu 1,9%, la 75,96 dolari pe baril, în timp ce ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,63 dolari, sau cu 2,2%, la 72,08 dolari pe baril, informează Mediafax.

Preţurile de consum din SUA au crescut în aprilie, mărind probabilitatea ca Fed să menţină ratele dobânzilor ridicate pentru moment.

Creşterea ratelor dobânzilor la nivel mondial a afectat preţurile petrolului în ultimele luni, deoarece traderii sunt îngrijoraţi de prăbuşirea economiei într-o recesiune.

”Preţurile petrolului au fost deprimate de temerile legate de creşterea economică, din cauza crizei bancare şi a slăbiciunii sezoniere, normală în timpul primăverii, pe măsură ce cererea de energie se moderează”, a declarat Jay Hatfield, CEO al Infrastructure Capital Management.

Stocurile de ţiţei din SUA au crescut săptămâna trecută cu aproximativ 3 milioane de barili, din cauza unei alte eliberări din rezervele naţionale şi a unei scăderi a exporturilor, a declarat Administraţia pentru Informaţii Energetice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.